Egjipt: Feneri më i gjatë i Ramazanit pret njohjen e Guinness

Feneri më i gjatë i Ramazanit në Egjipt, 50 metra e gjatë, ose 15 kate të larta pritet të njihet nga Guinness World Records.

Në Rrugën Cinema Laila në rrethin e Aleksandrisë të Bakusit, mes dy ndërtesave të mëdha, feneri më i lartë i Ramazanit në Egjipt është bërë një vend tërheqës për vizitorët shumica e të cilëve fotografohen afër tij.

Pamja çoi disa entuziastë për të nxitur përfshirjen e saj në Librin e Rekordeve të Guinnessit.

Ahmed Al-Hajo, njeriu i cili qëndron pas këtij projekti, tha për Al Arabiya se këtë ide e kishte prej vitesh. Që nga rinia atij i kanë pëlqyer dekoratat e Ramazanit, duke blerë fenerë dhe duke marrë pjesë në përgatitjen e dekoratave elektrike për muajin e shenjtë.

Që nga viti i kaluar Ahmedi filloi përgatitjet për punimin e fenerit më të madh në Egjipt, për të sjellë gëzim në zemrat e fëmijëve dhe për të festuar muajin e shenjtë.

Vitin e kaluar në fener kishte vendosur rreth 100 llamba të cilat furnizoheshin me energji elektrike nga shtëpia e tij. Ai ka përdor hekur dhe tela duke i instaluar në një vend në mes ndërtesës së tij dhe asaj pranë saj.

Këtë vit, fenerit ia shtoi 100 llamba të reja dhe e pajisi me një hapësirë katër metra katrorëshe e cili është 4,35 metra i lartë.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.