Lideri i Afrikës së Jugut vlerëson muslimanët për kontributin në ekonomi

Presidenti i ri i Afrikës së Jugut, Cyril Ramaphosa, ka vlerësuar muslimanët për kontributin e tyre në ekonominë e vendit, raporton Anadolu Agency.

“Unë isha duke thënë, pavarësisht se popullsia muslimane është vetëm 1,6 për qind, ata kontribuan me 10 për qind në ekonominë e 55 milionë njerëzve”, tha presidenti Ramaphosa në një sofër iftari të shtruar në Cape Town.
Presidenti Ramaphosa i kreu lutjet e mbrëmjes së bashku me udhëheqësit e Këshillit Gjyqësor Musliman, i cili e kishte ftuar atë.
Ai poashtu vlerësoi muslimanët për pjesëmarrje në çdo sektor që lidhet me ekonominë, duke përfshirë qeverinë, gjyqësorin dhe bizneset.
Ramaphosa tha se muslimanët e Afrikës së Jugut janë duke bërë një punë të mirë në vullnetarizëm për të ndihmuar njerëzit me pak fat.
Ai poashtu dënoi terrorizmin dhe tha se Afrika e Jugut nuk do të jetë një vendqëndrim për terroristët.
Presidenti i Afrikës së Jugut tha se Islami kurrë më nuk do të ndalohet në Afrikën e Jugut sikur që ishte qindra vjet më parë.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.