Muslimanët e Londrës organizojnë iftar të gjelbër – pa plastikë, mbeturina ushqimore ose mish

Një grup i muslimanëve në Londër ka organizuar një iftar ku pjatat e supave ishin bërë nga hithrat e fërguar, ndërsa perimet lokale ishin ushqimi kryesore.

Kjo ngjarje, e organizuar në bashkëpunim me projektin ‘Rabbani’, është bërë për të rritur ndërgjegjësimin për kufizimin e mbeturinave ushqimore.

Pjesëmarrësit në këtë iftar duhej t’i sillnin enët, si dhe kontejnerët për mbetjet. I tërë ushqimi ishte vendorë, duke përfshirë perimet dhe hithrat të cilat përdoren për përgatitjen e supës klasike britanike.“Theksi ynë është tek ushqimin etik, vendor dhe sezonal – pa mish dhe pa qumësht, ndërkohë që enët plastike nuk shihen askund. Ka të bëjë me përpjekjen e rilidhjes së përgjegjësisë tonë ndaj natyrës si pjesë e adhurimit tonë. Është një mesazh absolutisht i domosdoshëm në këtë ditë dhe në kohë. Grumbujt e enëve të plastike shpesh derdhen nga kontejnerë në fund të iftareve.” tha organizatori Jumana Moon.

“Iftari i gjelbër ka theksuar rëndësinë e Islamit në të ushqyerit e qëndrueshëm dhe të shëndetshëm.” tha pjesëmarrësi, Sohaib Elnahla.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.