Delegacion i lartë i Kryesisë së BIK merr pjesë në Manifestimi kushtuar Hixhretit 2018 në Shkup

Me ftesë të Kryetarit të Bashkësisë Fetare Islame në Republikën e Maqedonisë H. Sulejman ef. Rexhepi, një delegacion i lartë i Kryesisë së BIK i prirë nga i dërguari i Myftiut, Vedat ef. Sahiti mori pjesë në Akademinë Solemne, e cila u mbajt më datë 10.09.2018, Shkup, me rastin e Vitit të Ri Hixhri 1440, aktivitet ky i organizuan nga RIJASET-i i BFI së Maqedonisë.

Me ketë rast të pranishmëve për Hixhretin dhe rëndësinë e tij që ka në historinë islame u foli Reisi i BFI të Maqedonisë, H. Sulejamn ef, Rexhepi, ndërsa fjalën përshëndetëse mbajtën Kryetari i KMSH-së, H. Skender Bruçja dhe Vedat ef. Sahiti që përshëndeti e uroj në emër të Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava i cili për shkaqe objektive nuk ishte në këtë aktivitet.

Në këtë aktivitet tashëm tradicional u dha edhe një program i larmishëm artistiko-fetar.
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.