Statistika: Prezenca e islamit në botë

Sipas të dhënave nga viti 2015, sot në botë ka rreth 1.7 miliardë muslimanë, ndërsa shkalla vjetore e rritjes së numrit të muslimanëve është 6.40 %.

Islami është shtrirë në 50 shtete, ndërsa popullata më e madhe muslimane jeton në pjesën jugore dhe juglindore të Azizë, ku jetojnë rreth një miliardë muslimanë.

Shteti me popullatën më të madhe muslimane është Indonezia, me rreth 11.7 % të numrit të përgjithshëm të muslimanëve në botë, ndërsa e pason Pakistani (11.0 %), India (10.9 %), Bangladeshi (9.2 %).

Në shtetet arabe jetojnë rreth 20 % të muslimanëve nga numri i përgjithshëm i muslimanëve në botë./Islampress/

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.