Këshilla

Njëherë një njeri shkoi te Selman Farisiu r.a., për të kërkuar këshillë.

Mos fol! – i tha Selmani.
Është e pamundur që njeriu të mos flasë sa të jetë gjallë, tha njeriu.
Nëse flet, thuaj vetëm të vërtetën ose hesht, i tha Selmani
Më këshillo edhe më tej! - tha njeriu.
Mos u hidhëro! - Këshilloi Selmani.
Por, është e pamundur që njeriu të mos hidhërohet ndonjëherë.
Nëse hidhërohesh, mbylle gjuhën tënde dhe lidhi duart e tua! - ia tërhoqi vërejtjen Selmani.
Vazhdo më tej! - U lut njeriu.
Mos u përziej me njerëzit! - i tha Selmani.
Si është e mundur. Të jetosh me njerëz e të mos kontaktosh me ta? - pyeti njeriu.
Atëherë fol drejt dhe kij kujdes për amanetin! - përfundoi Selmani r.a.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.