Shitësi i tullumbaceve dhe fëmija me ngjyrë

Një shitës tullumbacesh kishte ditë që nuk kishte shitur asnjë tullumbace

Ideja që i erdhi në mendje, ishte t’i fryjë disa tullumbace me gaz heliumi e pastaj t’i lëshojë në ajër. Me këtë ai dëshironte t’ju tërheq vëmendjen e kalimtarëve.

Kështu ai filloi dhe e lëshoi një tullumbace të bardhe, pastaj një të verdhë, e më pas një të kuqë, blu e kështu me radhë.

I mahnitur nga fluturimi i tullumbaceve, një fëmijë me ngjyrë iu afrua dhe e pyeti shitësin:
- Xhaxhi! Po një tullumbace me ngjyrë të zezë a mund të fluturojë?"

I mahnitur nga kjo pyetje, shitësi u përkul, e puthi në balle fëmijën dhe i tha:
- Padyshim që fluturon. Ajo që e bën tullumbacen të fluturojë nuk është ngjyra, por energjia e tij e brendshme.

_______________


Ajo që na nxit drejt përmbushjes së ambicieve tona dhe drejt suksesit është energjia jone e brendshme, është besimi dhe siguria që kemi tek Krijuesi Fuqiplotë, është vullneti ynë, ambiciet, vendosmëria...

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.