I varfëri dhe njeriu i urti

I varfëri pyet njeriun e urtë:

- Përse jam kaq i varfër?
- Sepse nuk je mësuar të dhurosh, i përgjigjet i urti.
- Si mund ta jap kur nuk kam asgjë? Pyet përsëri i varfri.
- Në fakt, ti ke diçka.
Ke fytyrën me të cilën mund të dhurosh buzëqeshje,
Ke gojën me të cilën mund t’u dhurosh urtësi dhe ngushëllim të tjerëve,
Ke zemrën të cilën mund ta hapësh për tjerët,
Ke sytë me të cilët mund të shohësh të mirat tek të tjerët,
Ke trupin të cilin mund të përdorësh për të ndihmuar të tjerët.
Ti, në fakt, nuk je fare i varfër, sepse varfëri e vërtetë është varfëria e shpirtit, iu përgjigj njeriu i urti.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.