Ende e ndiej shijen e saj të ëmbël në gojën time

Në spital qëndronte i shtrirë një njeri i moshuar i palëvizshëm. Çdo ditë, atë e vizitonte një djalosh i ri – ulej afër tij, e ushqente, e pastronte, e shëtiste në kopshtin e spitalit, e pastaj i ndihmonte sërish të shtrihej, dhe shkonte vetëm atëherë kur plakut më nuk i duhej asgjë ...

Një ditë, gjatë kontrollit të përditshëm, infermierja e pyeti plakun: "Mashallah, a është ky djali juaj?"
Ai e shikoi dhe tha në vete: "Eh, sikur të ishte një nga bijtë e mi", e pastaj tha: "Jo, jo.. nuk është djali im. Ky është një jetim nga lagjja në të cilën jetonim dikur. Një ditë e pashë se si qante pranë derës së xhamisë kur babai i tij vdiq, unë e mora, e ngushëllova dhe i bleva atij një karamele. Që atëherë, nuk është larguar nga unë – nuk ka kaluar asnjë ditë e vetme që ai të mos më vizitonte mua dhe gruan time. Kur unë u sëmura, ai e mori gruan time në shtëpinë e tij, ndërsa mua më solli në spital për trajtim. Kur e pyeta: "Pse, biri im, po e përjeton gjithë këtë barrë me ne", Ai qeshi dhe më tha: "Ende e ndiej shijen e ëmbël të asaj karamele në gojën time."

***

Pejgamberi, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi të, ka thënë: "Kush e përkëdhel kokën e jetimit dhe nuk e bënë këtë vetëm se për hir të Allahut, do të ketë shpërblim për çdo qime floku që ka përkëdhelur me dorën e tij. Kush sillet mirë me jetimen apo jetimin që e ka nën përkujdesje, do të jemi së bashku në xhenet sikurse këta dy gishta”, duke bërë me shenjë gishtin tregues dhe atë të mesëm." (Ahmedi, Taberaniu, Bejhekiu)

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.