Lutja e cila pranohet

Isha duke u kthyer nga puna, kur papritmas në skaj të rrugës e vërejta një plak.

Mendova, vetëm Zoti e di kush do ta merr në veturë, andaj vendosa për hir të Allahut ta dërgoj pa marrë parasysh ku.
Pasi më tha se ku do të shkojë, e mora në veturë dhe u drejtuam kah fshati ku më tha plaku. Rruga ishte e paasfaltuar, por gjatë vozitjes bisedonim me njëri-tjetrin, kështu që koha kaloi shpejtë.
Kur arritëm në fshat, plaku më pyeti: - Te kush po shkon në fshat?
U përgjigja: - Nuk kam askënd në këtë fshat, por unë vetëm për ty erdha.
Plaku më shikoi me sy të përlotur dhe tha: - Djali im, Zoti të dhashtë të mira kudo që shkon!
Besoni, kur plaku i tha këto fjalë, unë nga kjo lutje u rrëqetha. U ndava nga plaku, ndërsa në kraharorë ndjeva një lumturi dhe kënaqësi të papërshkruar. Ditë të tëra mendoja për plakun dhe lutjen e tij.
Përse u rrëqeth djaloshi?
Për arsye se përjetoi sinqeritetin e lutjes së plakut. Këto lutje menjëherë pranohen, andaj shikoni dikë që ta ndihmoni në situatë të caktuar, ngase nuk dini se cila lutje pranohet.Përktheu dhe përshtati:
Prim.dr.med.sc Ali F. Iljazi

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.