Pse krokodili e lejon një zog te vogël të qëndroj në gojën e tij?

Si një grabitqar si krokodili e lejon një shpend të vogël që t’i pastrojë mikroorganizmat dhe parazitët.

Atë që kamerat kanë regjistrojnë sot, në shekullin 21, arabët e Andaluzisë e kanë ditur para më shumë se 1000 vitesh.
El Xhahidh në librin e tij “El Hajwan” “Kafshët” thotë:

- Krokodili është kafshë me dhëmbë të ndërthurur mes të cilave mbeten copëza mishi që zënë vend dhe fillojnë të qelben. Nga natyra e tij, kur i ndodh kjo gjë, ai del në breg, hap gojën dhe pret të vijë një lloj zogu që e njeh shumë mirë, thuhet se është një zog i vogël dhe i bukur. Mes të gjithë shpendëve të tjerë ai shkon dhe qëndron mes nofullave duke çukitur me sqepin e tij derisa ta pastrojë gjithë mishin që krokodilit i ka mbetur mes dhëmbëve !

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.