Në Sarajevë ka hapur punimet konferenca rajonale “Ruajtja e paqes përmes mirëbesimit e pajtimit”

Në Sarajevë dje e sot u mbajt Konferenca rajonale “Ruajtja e paqes përmes mirëbesimit e pajtimit” në mbështetje të viktimave që përjetuan trauma gjatë luftës.

Kjo konferencë është organizuar nga Këshilli ndërfetar i Bosnjës e Hercegovinës, ndërsa është mbështetur nga ambasada e Mbretërisë së Bashkuar në Sarajevë.
Në konferencë morrën pjesë përfaqësues të bashkësive fetare nga Bosnja e Hercegovina, Kroacia, Kosova e Serbia.
Bashkësinë Islame e Kosovë në këtë konferencë e përfaqësuan Vedat Sahiti këshilltar i Myftiut të Kosovës dhe Ramadan Shkodra drejtor për kulturë e veprimtari botuese në Kryesinë e BIK.
Konferencën e shpalli të hapur Jakob Finci kryesues i këshillit ndërfetar të Bosnjës e Hercegovinës, pas të cilit të pranishmëve iu drejtuan liderët e bashkësive fetare të Bosnjës e Hercegovinës. Në seancën e pestë para të pranishmëve përfaqësuesi i BI të Kosovës Vedat ef.Sahiti mbajti kumtesën ” Roli i bashkësive fetare në trajtimin e viktimave të dhunës seksuale” , ndërsa në fund të konferencës u miratua plani veprues i bashkëpunimit në nivel rajonal për luftimin e stigmës dhe zgjidhjen e problemeve të viktimave të dhunës seksuale gjatë luftërave në rajon./bislame/Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.