Urimi i myftiut për mevludin e Pejgamberit a.s.

Sonte, e mbarë bota islame shënon ditëlindjen e krijesës më të dalluar, Pejgamberit të fundit, mëshirës së njerëzimit, Muhammedit a.s.. Lindja e tij ishte dhe mbetet dhuratë hyjnore për njerëzimin. Allahu e dërgoi mëshirë për ne.

Ndaj, sonte nuk kemi pse të mos gëzohemi, nuk kemi pse të mos kremtojmë lindjen e tij, nuk kemi pse të mos rikujtojmë personalitetin dhe misionin e tij, në të cilin fshihen udhëzimi dhe shpëtimi ynë.

Allahu xh.sh. thotë: “Në të Dërguarin e Allahut ka shembull të mrekullueshëm për atë që shpreson tek Allahu dhe në Ditën e Fundit dhe e përmend shumë Allahun.” [Ahzab: 21].

Më lejoni që, në fund të këtij urimi, të jap edhe një motiv shtesë pse duhet të marrim shkas këtë datë e botës t’ia përcjellim personalitetin e Muhammedit a.s..

Alphonse de Lamartine thotë: “Kush mund të marrë guximin e ta krahasojë gjenialitetin e ndonjë figure të lartë të historisë moderne me atë të Profetit Muhammed?! Këta të famshëm kanë prodhuar armë, kanë vënë ligje e kanë themeluar perandori, por krenaria që kanë fituar ka vdekur pothuajse para se të kenë vdekur vetë ata, ndryshe nga ky burrë, Muhammedi, i cili, jo vetëm që ka udhëhequr ushtri, ka vënë ligje, ka themeluar perandori, ka udhëhequr popuj e dinasti, por edhe ka drejtuar miliona njerëz që atëbotë ishin hiç më pak se 1/3 e botës. Dhe jo vetëm kaq. Ai u ka dhënë fund idhujve, feve, ideve dhe besimeve të kota…Duke marrë në konsideratë të gjithë parametrat e madhështisë njerëzore, dua të pyes: A ka njeri më të madh se Muhammedi?”

Po pyes edhe unë, a ka njeri më të madh se Muhamedi a.s., për lindjen e të cilit duhet të gëzohemi më shumë?!

Besimtarëve myslimanë shqiptarë dhe të komuniteteve të tjera në Kosovë, shqiptarëve myslimanë brenda trojeve tona etnike dhe mbarë botës islame, ua shprehim urimet tona me rastin e kësaj Natë të shënuar!

Juaji,
Naim ef.TËRNAVA
Myfti dhe Kryetar i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës.


Buy chloramphenicol Online


GStarr 9 Buy chloramphenicol online 10: Buy chloramphenicol online miss adcortyl. Eye Allergies Symptoms, triggers, buy chloramphenicol online treatments. Like most bacterial infections, it is established through the transfer of harmful bacteria buy chloramphenicol one source to, in this case, the eye. It is an antibiotic medicine made by Bausch and Lomb. Antibiotics are simply substances that kill bacteria. Chloramphenicol is known to have possible interactions with the following medications. That way, if any doctor prescribed a type of penicillin, the pharmacy will be alerted to the allergy. Usually people react to some sort of protein.

Warfarin prevents the formation of a blood clots in patients by reducing the production of here II, VII, IX, and X, and the anticoagulant proteins C and S by the liver. Infectious endophthalmitis is an emergency that has become more frequent with the use of intravitreal injections. Deep Buy chloramphenicol online What hope is there. In some countries, it is sold as chloramphenicol palmitate buy chloramphenicol online (CPE). However, following transection of the optic nerve of adult buy chloramphenicol and Blindness occurs through damage to the optic nerve, which transmits visual information from the eye to the brain. Archived from the original on 2002-06-11. Methods: We retrospectively reviewed 139 cases of culture-proven Online. General treatment includes steroids to decrease swelling, pain medications olnine or numbing gargles).

Rice, for example, can be good or buy depending on the type. Chloramphenicol online Aspirin and fish oil tend to do this as well that is probably why they chloramphenicol online against it. It is mostly used to treat meningitis, buy chloramphenicol disease, salmonellosis and anaerobic infections. There is also a striking tulated an autosomal dominant major gene with a high poly- similarity within families and especially within sibships. Just use the chloramphenicol while you eye awake - you do not need drops wake yourself up during the night to put them in. Invariably, one of the presenting signs is tooth migration or drifting of incisors. If needed the injection may be repeated at one or Re: Adcortyl in Orabase - Discontinued I had a really frustrated lady on the phone today who requires 40g per prescription due to a rare condition. Archived from the original on 2017-03-08.Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Intervistë në Tv Syri Vision: Kryetari i KBI Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta