Shkencëtarët e konfirmojnë hadithin e Pejgamberit a.s. mbi plakjen

Shkencëtarët konfirmojnë se plakja është mënyra më e mirë që fundi i jetës së njeriut të jetë i natyrshëm, përndryshe, çdo tentim për zgjatjen e jetës së njeriut, duke tejkaluar kështu kufijtë, mund të ketë pasoja shumë serioze, sikur që është kanceri.

Ata, gjithashtu, thonë se: “Çdo përpjekje që njeriu të bëhet i pavdekshëm është diçka që shkon kundër natyrshmërisë.”
Ata kanë ardhur në përfundim se, përkundër shpenzimeve të mëdha, që janë me miliarda, për shërim të plakjes dhe vazhdimësisë së jetës së njeriut, eksperimentet flasin se një gjë e tillë është e padobishme.
Kjo që konfirmohet nga shkencëtarët në ditët e sodit, shekuj më parë është përmendur nga Pejgamberi i Allahut, Muhammedi a.s., i cili për pleqërinë pati thënë: “Për secilën sëmundje Allahu xh.sh., ka dërguar ilaçin dhe parandalimin, përpos njërës.” “E cila është ajo sëmundje, o Dërguari i Allahut?” – pyetën sahabët. “Pleqëria” – ishte përgjigjja e Muhammedit a.s.” (Hadithin e shënon Imam Tirmidhiu)

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.