Pas 107 viteve, thirret sërish ezani në Xhaminë e Ali Pashës në Ohër

Ezani i parë pas 107 vitesh është thirrur sot nga Xhamia e Ali Pashës në Ohër, e restauruar nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakëfeve të Turqisë.

Minarja e kësaj xhamie ishte rrënuar gjatë bombardimeve në luftërat e Ballkanit, ndërsa pas punimeve të restaurimit është hapur me anë të një ceremonie.

Në ceremoni morën pjesë zëvendësministri i Kulturës dhe Turizmit të Turqisë, Ahmet Misbah Demircan, kryetari i Bashkësisë Fetare Islame të Maqedonisë së Veriut, Sulejman Rexhepi, zëvendëskryetari i Kryesisë së Çështjeve Fetare të Turqisë (Dijanet), Burhan ??liyen, ambasadorja e Turqisë, Tülin Erkal Kara, kreu i Drejtorisë së Përgjithshme të Vakëfeve të Turqisë, Dr. Adnan Ertem, zëvendëskryetari i Kuvendit të Maqedonisë së Veriut, Zeqir Ramçilloviç, myftiu i Ohrit, Samet Hajdari, bashkë me myftitë e të gjitha myftinive të Maqedonisë së Veriut, përfaqësues të institucioneve turke në Maqedoninë e Veriut, përfaqësues të partive politike në vend, si dhe shumë qytetarë të cilët treguan interes të madh në hapjen e xhamisë

Xhamia u hap me lutje, ndërsa pas ezanit të thirrur pas 107 vitesh, u fal namazi i ikindisë.

Në kuadër të punimeve u përforcuan muret e xhamisë, kupola u mbulua me mbulesë prej plumbi ndërsa minarja 32 metrëshe u rindërtua. Projekti kushtoi rreth 2,2 milionë euro.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Programi Festiv për Fitër Bajram