Mona Shindy, Kapiten i Marinës Mbretërore Australiane

Kapiten Mona Shindy, është gruaja më e suksesshme muslimane në Marinën Mbretërore Australiane dhe drejtoreshë e Qendrës për Mbrojtje dhe Studime Strategjike në Kolegjin Australian të Mbrojtjes në Canberra.

Mona lindi në Egjipt, ndërsa bashkë me familjen e saj u transferua në Australi kur ishte tre vjeç. Babai i saj vdiq kur ishte 14 vjeç. Marinës Mbretërore iu bashkua në vitin 1989 pas përfundimit studimeve në inxhinierinë ushtarake.

Mona filloi të bartë hixhabin në vitin 2014

Një vit më vonë, asaj iu dha njohja më e lartë në Marinën Mbretërore, në të njëjtin vit ajo u emërua biznesmene e vitit për aftësitë e saj në ndërtimin e urave midis komunitetit musliman dhe Marinës.
Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Dokumentar -IMAMI ATDHETAR- Mulla Mustafë ef.Dervisholli