Fjala "inshallah" hyn në fjalorin e gjuhës gjermane

Fjala "inshallah", e cila përdoret shumë shpesh në jetën e përditshme nga ana e muslimanëve, ka hyrë në fjalorin e gjuhës gjermane, raporton Anadolu Agency.

Në faqen e fjalorit më të rëndësishëm të Gjermanisë, Duden, njëherësh udhëzues drejtshkrimor, fjala "inshallah" është shtuar si "inschallah".

Përkufizimi i fjalës është dhënë si "Në dashtë Allahu".

Po ashtu, në përshkrim thuhet se fjala ka origjinë nga arabishtja dhe përdoret shumë shpesh në mesin e muslimanëve.

Ende nuk është njoftuar nëse fjala "inshallah" do të përfshihet në fjalorin e radhës të shtypur nga Duden.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.