Universiteti i Harvardit rendit Kuranin si libri më i mirë për drejtësinë

Universiteti i Harvardit rendit Kuranin e Shenjtë si librin më të mirë për drejtësi, pasi Kurani ka gjithçka, që përfshin të gjitha aspektet dhe rregullat. Libri i shenjtë hyjnor, i cili renditet më i miri nga instituti prestigjioz si libri kryesor i ligjit, që përfshin një pikëpamje gjithëpërfshirëse për njerëzit gjatë jetës së tyre.

Universiteti i Harvardit, pas një hulumtimi të gjerë rreth rregullave dhe drejtësisë, e vlerësoi librin e Shenjtë Kuran si librin më autentik, i cili ka përshkrimin e plotë të ligjeve për jetën, dhe vargje plot me rregulla dhe shpallje për çështjet që fillojnë nga problemet normale të jetës deri në ligjet që përcaktojnë rregullat në lidhje me bizneset, betejat, trajtimin me njerëzit tjerë, tolerancën etj.

Në hyrje të Shkollës Juridike të Harvardit, e cila është shkolla më e njohur dhe e rangut më të lartë në botë, është shfaqur ajeti i sures Nisa. Ajeti shpjegon shprehjen më të madhe të Drejtësisë në histori.

Ligji i Harvardit aktualisht posedon bibliotekën më të madhe akademike në botë.

Ajeti numër 135 i Sures Nisa shpjegon "drejtësinë". Vargu citon “O ju që besuat, vazhdimisht të jeni dëshmues të drejtë për hirë të All-llahut edhe nëse është kundër (interesit) vetvetes suaj, kundër prindërve ose kundër të afërmve, le të jetë ai (për të cilin dëshmohet) pasanik ose varfnjak, pse All-llahu di më mirë për ta. Mos ndiqni pra emocionin e t’i shmangeni drejtësisë. Nëse shtrëmbëroni ose tërhiqeni, All-llahu hollësisht di ç’ka punoni.” (Ajeti 135, surja Nisa)

Ajeti nga sureja Nisa është shfaqur jashtë bibliotekës në pjesën kryesore të murit të hyrjes.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.