Në Lubjanë hapet xhamia e parë në Slloveni

Në Lubjanë është hapur Qendra kulturore islamike bashkë me xhaminë e parë në Slloveni, pesëdhjetë vjet pas kërkesave të para për ndërtim.

Objekti shtrihet në një hapësirë prej 13,000 metra katror, 24 metra i lartë dhe me një minare me gjatësi 40 metra.

Sipas Myftiut Nexhat Grabus, kjo qendër paraqet një pikë kthese për muslimanët në Slloveni, sepse ata më në fund do të kenë vendin e tyre për adhurim dhe aktivitete tjera.

Objekte mund t’i pranoj mbi 1,400 besimtarë. Jashtë objektit gjendet parkingu, restoranti, palestra, një sallë ligjërimi dhe objekti banesor
Në përdhes është xhamia me minare, abdeshanja, si dhe hapësirat arsimore e administrative.

Ky projekt ka kushtuar rreth 34 milion euro, por deri në përfundimin e punimeve shpenzimet priten të rriten edhe më shumë.Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.