Udhëheqësit fetarë kërkojnë që lutjet të kryhen në shtëpi

Autoritetet fetare në Lindjen e Mesme kanë bërë thirrje për anulimin ose kufizimin e tubimeve të lutjeve për të ndihmuar në parandalimin e përhapjes së koronavirusëve.

Në Kuvajt, udhëheqësit fetarë u kanë kërkuar muslimanëve të luten në shtëpi, duke thënë se shtetet e Gjirit janë duke rritur masat për të luftuar përhapjen e virusit të ri.

Në Jeruzalem, udhëheqësit e krishterë, myslimanë dhe hebrenj kanë thënë se lutjet do të vazhdojnë të mbahen në Tokën e Shenjtë, por kanë vendosur kufizime në tubime të mbyllura pasi ministria e shëndetit izraelit tha që tubimet nuk duhet të kalojnë 100 njerëz.

Nga Fondacioni i cili mbikëqyr ndërtimin e Xhamisë El-Aksa në Jeruzalemin Lindor, vendi i tretë më i shenjtë i muslimanëve, tha se ata kishin kërkuar nga njerëzit të luten në oborret e xhamisë dhe të shmangin turmat brenda vendeve fetare.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë