Myftiu Tërnava vizitoi Këshillin e Bashkësisë Islame të Gjakovës


Kryetari i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, i shoqëruar nga një pjesë e kabinetit të tij, vizitoi sot Këshillin e Bashkësisë Islame të Gjakovës.

Gjatë takimit me anëtarët e Këshillit, Myftiu Tërnava diskutoi rreth punës dhe angazhimit të këtij Këshilli gjatë kohës së pandemisë, por në përgjithësi gjatë muajit të bekuar të Ramazanit.

Myftiu Tërnava nuk la pa përmendur angazhimin e Shoqatës Humanitare Bamirëse “Bereqeti”, dega në Gjakovë e cila ishte mjaft aktive gjatë muajit të Ramazanit, por edhe gjatë periudhës së pandemisë. Falënderim të veçantë iu dha koordinatorit të degës së Bereqetit në Gjakovë, Abdurrahman Bejtullahut i cili përveç ndihmave me pako ushqimore arriti që falë donatorëve t’ia siguroj banesën një familje në nevojë.

“Dëshiroj të falënderoj Këshillin e Bashkësisë Islame të Gjakovës, e në veçanti aktivistët e Shoqatës Bereqeti dega në Gjakovë bashkë me koordinatorin Abdurrahman Bejtullahun, që kanë qenë në krye të detyrës, dhe përkundër punës së madhe që kanë bërë përmes aksionit Sofra e Ramazanit, kanë arritur që të sigurojnë një banesë për një familje në nevojë”, tha Myftiu Tërnava.

Gjatë takimit u diskutuan edhe një sërë problemesh dhe sfidash që ballafaqohet këshilli, si dhe për mundësitë që të tejkalohen sa më lehtë, në të mirë të gjithë besimtarëve të këtij vendi.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Dokumentar -IMAMI ATDHETAR- Mulla Mustafë ef.Dervisholli