Vendim për mbylljen e xhamive në Serbi për shkak të rrezikut të përhapjes së koronavirusit

Meshihat i Bashkësisë Islame në Serbi ka marrë një vendim për mbylljen e xhamijëve për shkak të parandalimit të përhapjes së virusit.

Nga xhamitë, thirrja për lutje do të shpallet në thirrjen për lutje, dhe në to do të jetë deri në njoftimin e mëtejshëm. derisa të përmirësohet situata epidemiologjike, namazi kryhet vetëm nga imamët dhe muezinët.

Rekomandohet që të gjitha funeralet, në periudhën kur xhamitë të jenë të mbyllura për kryerjen e namazeve në to, të fillojnë nga shtëpitë e familjes ose gazulanët, dhe të adhurojnë sipas mundësive, përpara gazulave të xhamive ose në varrezat lokale, në prani të vetëm anëtarëve të familjes më të afërt.

“Duke pritur durim nga të gjithë besimtarët dhe sjelljen e tyre aktive dhe respektimin e masave të vetë-mbrojtjes për të marrë pjesë aktive në shtypjen e infeksionit, lutemi Allahun e Plotfuqishëm për faljen e gjynaheve, ndihmë në tundimin, mbrojtjen dhe kurimin e sëmundjeve dhe vendin tonë më të bukur në Parajsë”, tha Presidenti. Meshihat Myftiu Mevlud ef. Dudic.

Ky vendim u morë për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike dhe shtimit të numrit të personave të infektuar me koronavirus në territorin e Republikës së Serbisë, veçanërisht në zonën e Sanxhakut.

Meshihat tha që një reagim i tillë ishte i domosdoshëm “duke pasur parasysh faktin se sistemi shëndetësor në zonën e Sanxhakut është në kolaps të përgjithshëm dhe se nuk është e mundur të sigurohet trajtim adekuat dhe trajtim spitalor për të gjithë pacientët”.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Pjesë nga fjalimi i Myftiut të Kosovës, Naim ef. Tërnava për luftën e UÇK-së