Në Afrikë ndërtohet një xhami me emrin e ish-liderit ballkanas

Në Togo të Afrikës është përuruar një xhami e rrallë, e cila është emërtuar si “Alija Izetbegoviç”.

Një grup boshnjakësh vendosën të ndërtojnë një xhami të vogël, të thejeshtë, por me një dizanj tërheqës, të cilën e emërtuan sipas ish-liderit të tyre të ndjerë Alija Izetbegoviç.

“Simbolikisht është emëruar sipas presidentit tonë, rahmetliut Alija Izetbegovi?. Faleminderit për durimin dhe pjesëmarrjen tuaj. Lusim Allahun që të na pranojë këtë vepër tonë të mirë të”, ka shkruar Resul Mehmedovi?, një nga organizatorët, në profilin e tij në Facebook.

Siç dihet, Izetbegoviç ishte një nga politikanët më mendimtarë të Ballkanit, intelektual e fetar.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës