Kronikë për rëndësinë e hixhretit apo vitit të ri të myslimanëve


Besimtarët myslimaneë të enjten shënojnë një nga datat më te? vec?anta në historinë e fesë islame – dite?n e hixhretit apo ndryshe vitin e ri te? myslimane?ve. Kjo date? njihet si triumfi i madh i myslimane?ve te? cile?t e arrite?n pike?risht pe?r shkak te? hixhretit.
Hixhreti ne?nkupton shpe?rnguljen e Muhamedit a.s. nga Meka ne? Medine? ne? kohe?n kur myslimane?ve iu pamunde?sua jetesa ne? Meke? nga torturat qe? shtoheshin ne? vazhdime?si. Nje? veprim i tille? padyshim qe? ka rezultuar tejet i suksesshe?m pe?r gjithe? myslimane?t dhe jo vete?m te? asaj kohe.
Ndiqeni kronike?n pe?r te? kuptuar re?nde?sine? e hixhretit apo vitit te? ri te? myslimane?veNa ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë