Dy subjektet fetare shqiptare në Zvicër, bashkohen në një të vetëm

Xhamia shqiptare e Regensdorfit në Zvicër, ishte nikoqire e një ngjarje historike sa i përket funksionimit të jetës fetare në shtetin Helvetik.

Me 20 Shtator 2020 ne xhamine e Regensdorfit u mbaj kuvendi i bashkimit të dy organizatave ombrellë të xhamive të shqiptarëve në Zvicër, Ubishz dhe Bishz.


Në prezencë të një numri të madh kuvendarësh, përfaqësuesish dhe imamë të xhamive shqiptare nga e gjithë Zvicra, zyrtarisht u realizua bashkimi i dy subjekteve fetare islame në një të vetëm.

Kryetari i Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare në Zvicër, Mehas ef. Alia dhe Fehim ef. Abazi, kryetar i Bashkësisë Shqiptare Islame në Zvicër, nënshkruan aktin e bashkimit të dy subjekteve fetare në një.


Prej sot keto dy organizata shkrihen ne nje te perbashket qe mban emrin KMSHZ-Komuniteti Musliman Shqiptar ne Zvicer.

KMSHZ eshte perfaqesuesi unik i xhamive shqiptare ne Zvicer.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës