Xhamia e Sofes

Xhamia e parë e vjetër ishtë ndërtuar nga kontributi i një besimtareje të vërtetë e qujtur Sofë, e cila së bashku me motrën e saj Hankën, pasurinë e kishin shkrirë për xhami.

Xhamia ishte rrënuar nga dhëmbi i kohës ndërsa në vend të saj ndërtohet e reja, e cila hapet në vitin 2000.

Xhamisë i uzurpohet tokë e madhe, saktësisht vendi i tregut pranë, për të cilin thuhet të kishin qenë varreza.

Xhamia është e stilit modern.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.