Xhamia e Hankes

Xhamia është e ndërtuar nga Hanka (Hajrija), motra e Sofës.

Xhamia rrënohet për t'u ngritur e reja në vendin e saj, nga Isuf Zhaveli, i cili e kishte shitur mallin dhe dyqanin që i kisht, për ta ndërtuar. Punimet në xhami ndërpriten me fillimin e luftës së dytë botërore, gjë që bëri që edhe sot e kësaj dite kjo xhami të jetë pa minaret. Meremetohet nga shoqata Secours Mondiale me seli në Belgjikë.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.