Hafizi i verbër që përgatiti 800 hafizë të Kur’anit

Shejh Hamid Mustafa al-Khouli ka lindur në një fshat në rrethin Beheira, në Egjipt.

Në moshën shtatë të vjeçare ka humbur shikimin si pasojë e mungesës së trajtimit të duhur nga një infeksion në sy. Por, kjo nuk e pengoi atë që të filloi me mësimin përmendësh të Kur'anit, dhe pas tre vjetësh, në moshën 10-të vjeçare, të bëhet hafiz i Kuranit.
Krahas hifzit, ai përvetësoi edhe parimet dhe rregullat e Texhvidit të këndimit të Kur'anit, e më vonë studioi shkencat fetare.
Sot, është në pension, por shërben si hatib (predikues) në Ministrinë e Çështjeve Fetare dhe Çështjeve Islame të Egjiptit, dhe ua mëson përmendësh Kur'anin gjeneratave të vjetra dhe të reja.
“Deri më sot, në klasat e mia, afro 400 të rritur dhe 400 fëmijë e kanë mësuar Kur'anin përmendësh, për këtë e falënderoj Allahun. Do të vazhdoj që Kuranin t’ua mësoj edhe brezave të ri”, thotë ai.


Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë