Dijetari dhe i riu udhëtarë

Një djalë i ri kishte dalë të shëtis botën për të mësuar kuptimin e jetës.

Duke shëtitur u ndal në një vend ku takoi një dijetar i cili e ftoi në shtëpinë e tij.
Me të hyrë në shtëpi riu vërejti se muret e shtëpisë ku jetonte dijetari ishin të mbushura me libra, derisa në pjesën tjetër të shtëpisë nuk kishte asgjë përveç një qilimi në tokë, një shtrati të thjeshtë dhe në mes një tavolinë e një karrige.
I riu e pyeti dijetarin me kureshtje: “Përse nuk keni asnjë gjë? Kolltukë, divan, tapetë... ku i keni këto?”
Dijetari i bëri një pyetje të ngjashme të riut si përgjigje për pyetjen e bërë: “Bir! Edhe ti ke vetëm një çantë të vogël që e bart në kurriz. Po ti ku i ke gjërat e tua?”
I riu iu përgjigj me të shpejtë kësaj pyetjeje: “Siç e shikoni... Unë jam një udhëtar.”
“Edhe unë ashtu jam, bir...”, u përgjigj dijetari duke qeshur.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Islam Gjakova.net e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.