Dy pjesët më të këqija dhe më të mira të njeriut

Një ditë i urti Llokman Hakim bashkë me një nxënës të tij doli për gjah.

Gjatë kthimit prijësi i një fisi i ftoi të qëndronin për darkë në shtëpinë e tij. Llokmani pranoi ftesën dhe qëndruan atë natë aty. Prijësi i fisit theri një dash për mysafirët .
Llokmani i tha nxënësit: “Shko dhe na i sjell dy pjesët më të mira të kafshës!”
Nxënësi shkoi dhe u kthye me gjuhën dhe zemrën e dashit në dorë. “Të lumtë!”, i tha Llokman Hakimi, “e gjete.”
Herën tjetër, derisa qëndronin në shtëpinë e një fisi tjetër, Llokmani i tha përsëri nxënësit t’i sillte dy pjesët më të këqija. Nxënësi shkoi dhe solli përsëri gjuhën dhe zemrën.
“Të lumtë!”, i tha Llokman Hakimi, “përsëri e gjete.” Në të vërtetë, pjesët më të këqija dhe më të mira të njeriut janë gjuha dhe zemra.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati
Index ->

Komentet

No Comments!

Komento këtë artikull:

* Emri
* E-mail adresa juaj 1
* Your Comment 2

shkronja të mbetura.

 

Shkruaj kodin:

Captcha

 

* Fusha duhet të plotësohet patjetër


1. E-mail adresa juaj nuk do të publikohet, dhe do të jetë e dukshme vetëm për administratorët e faqës.


2. Hallo Admin Site ?s No Safe ! e posedon të drejtën e redaktimit, modifikimit dhe fshirjes së komenteve që kanë përmbajtje ofenduese, që fyejnë dikë dhe që nuk i përmbahen temës së artikullit. Gjatë komenteve gjithashtu nuk lejohet reklamimi i ndonjë ueb-faqe.