Shkencë

Mrekullitë shkencore mjekësore në namazin e natës

Në librin e shkruar në gjuhën angleze nga një grup shkrimtarësh, i titulluar “Diagnoza shtëpiake e praktikuar dhe e dobishme dhe fshehtësia e shërimit nga mjekësia popullore”, thuhet se ngritja nga shtrati gjatë natës, bërja e disa lëvizjeve të vogla brenda shtëpisë, bërja e disa lëvizjeve të thjeshta gjimnastikore, larja me ujë e disa pjesëve kryesore të trupit dhe marrja frymë thellë ka dobi të mëdha shëndetësore.

Lexo me teper

Shkencëtarët zbulojnë testin që dëgjon komunikimin mes bakterieve

Një mjet revolucionar që mund të “dëgjojë bakteret të komunikojnë” mund të frenojë rezistencën antibiotike, thonë shkencëtarët.

Lexo me teper

Besimtarët janë më rezistent ndaj sëmundjeve

Një grup hulumtuesish amerikanë kanë ardhur në përfundim se fetaria dhe mbajtja për mësimeve të fesë ndikon në përballimin më të lehtë të sëmundjeve kronike, sidomos kur bëhet fjalë për pezmatimin e nyejve ose artritin, siç njihet në mjekësi.

Lexo me teper

Një hulumtim shkencor ka vërtetuar se me faljen e gabimeve, njerëzit mund të përmirësojnë shëndetin e tyre

Shkenca bashkëkohore ka vërtetuar se cilësia e përmendur , falja e gabimeve, sjell përfitime të mëdha shëndetësore.

Lexo me teper

Profesorët universitarë: Mësimi përmendësh i Kuranit ndihmon në arritjen e diturisë

Profesorë universitarë dhe hulumtues të specializuar janë të pajtimit se mësimi përmendësh i Kuranit Fisnik ka një efekt të mirë në zhvillimin e shkathtësive themelore te nxënësi, shtimin e njohurive dhe superioritetin e tij në studime.

Lexo me teper

Uji i pastër

Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë në një hadith se uji është i pastër dhe asgjë nuk mund ta ndotë.
A ka pasur hulumtime shkencore për këtë pyetje?

Lexo me teper

Autofagjia – procesi që i ndodh trupit gjatë agjërimit dhe nga i cili përfitojmë shumë?

Muaji i shenjtë të Ramazanit karakterizohet me agjërim apo me abstenim nga pijet.
Të gjithë personat që agjërojnë gjatë këtij muaji raportojnë për kënaqësi më të madhe shpirtërore, por përveç anës shpirtërore, agjërimi ka efekte shëndetësore edhe në organizmin e njeriut, transmeton Telegrafi.

Lexo me teper

Shkencëtarët zbulojnë se agjërimi parapengon sëmundjet e trurit

Sipas një studimi të shkencëtarëve, agjërimi, apo abstenimi ndaj ushqimit, mund të jetë mbrojtës ndaj sëmundjeve të trurit.

Lexo me teper

Shkencëtarët thonë se agjërimi rigjeneron sistemin imunitar

Agjërimi për më pak se tre ditë mund të rigjenerojë gjithë sistemin imunitar, madje edhe tek personat e moshuar, kanë zbuluar shkencëtarët.

Lexo me teper

Studim i Fundit: Agjërimi shkatërron kancerin eshte po aq efikas sa hemoterapia!

Një studim i ri ka zbuluar se ciklet e shkurtra të agjërimit mund të jenë po aq efikase sa hemoterapia, dhe kombinimi i këtyre të dyjave e ka ngritur shumë mbijetesën.

Lexo me teper