Shkencë

Profesorët universitarë: Mësimi përmendësh i Kuranit ndihmon në arritjen e diturisë

Profesorë universitarë dhe hulumtues të specializuar janë të pajtimit se mësimi përmendësh i Kuranit Fisnik ka një efekt të mirë në zhvillimin e shkathtësive themelore te nxënësi, shtimin e njohurive dhe superioritetin e tij në studime.

Lexo me teper

Uji i pastër

Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë në një hadith se uji është i pastër dhe asgjë nuk mund ta ndotë.
A ka pasur hulumtime shkencore për këtë pyetje?

Lexo me teper

Autofagjia – procesi që i ndodh trupit gjatë agjërimit dhe nga i cili përfitojmë shumë?

Muaji i shenjtë të Ramazanit karakterizohet me agjërim apo me abstenim nga pijet.
Të gjithë personat që agjërojnë gjatë këtij muaji raportojnë për kënaqësi më të madhe shpirtërore, por përveç anës shpirtërore, agjërimi ka efekte shëndetësore edhe në organizmin e njeriut, transmeton Telegrafi.

Lexo me teper

Shkencëtarët zbulojnë se agjërimi parapengon sëmundjet e trurit

Sipas një studimi të shkencëtarëve, agjërimi, apo abstenimi ndaj ushqimit, mund të jetë mbrojtës ndaj sëmundjeve të trurit.

Lexo me teper

Shkencëtarët thonë se agjërimi rigjeneron sistemin imunitar

Agjërimi për më pak se tre ditë mund të rigjenerojë gjithë sistemin imunitar, madje edhe tek personat e moshuar, kanë zbuluar shkencëtarët.

Lexo me teper

Studim i Fundit: Agjërimi shkatërron kancerin eshte po aq efikas sa hemoterapia!

Një studim i ri ka zbuluar se ciklet e shkurtra të agjërimit mund të jenë po aq efikase sa hemoterapia, dhe kombinimi i këtyre të dyjave e ka ngritur shumë mbijetesën.

Lexo me teper

Shkencëtari japonezi tregon se si pastrohet trupi nga qelizat e panevojshme gjatë Ramazani

Shkencëtari japonez Joshinori Ohsumi, ka zbuluar programin e quajtur Otofazhoni, i cili është pastrimi i trupit nga qelizat e paduhura, pastrim që ndodhë gjatë qëndrimit etur dhe uritur.

Lexo me teper

Shkencëtari amerikan ka zbuluar që truri gjatë lutjes reprogramohet

Ky shkencëtar hulumtoi çfarë ndodh në tru gjatë kohës së lutjes: aktivitetin e tij, gjykimin dhe karakteristikat vepruese. Zbuloi që namazi ka veprim të gjatë në tru. Për këtë, çfarë nëse e aplikojmë të njëjtin eksperiment te personi që është mysliman, derisa falet duke falënderuar Allahun në gjendjen e përkushtimit?

Lexo me teper

Mrekullia kuranore: Nitrogjeni brenda molekulës së klorofolit

Një student në Fakultetin e Shkencave në Sarajevë, duke lexuar Kur'anin, ka vërejtur një nga mrekullitë e shumta të Allahut. Ai nuk ka njohuri se dikush para tij ka shkruar apo folur për këtë temë. Por, gjithsesi, për ne mjafton të bindemi se shkenca dita ditës po sjell fakte të reja që dëshmojnë se Kur'ani është libër i zbritur nga Ai, njohuria e të Cilit përfshin gjithçka.

Lexo me teper

Shtatë profecitë e Muhammedit a.s. që i vërteton shkenca

Gjatë këtij punimi do të shohim disa të vërteta shkencore që janë përmendur në hadithet e të Dërguarit, lavdërimi dhe paqja e Allahut qoftë mbi të, dhe se si shkenca bashkëkohore ka konfirmuar vërtetësinë e tyre.

Lexo me teper