Shkencë

Fenomenet shkencore të Kuranit: Forma qarkore e Tokës

“Ai krijoi qiejt e tokën me qëllim të caktuar; Ai natën mbështjell (vendi të) ditës dhe ditën ia mbështjell natës; Ai nënshtroi diellin dhe hënën, që secili lëviz deri në një afat të caktuar, pra Ai është ngadhënjyesi, mëkatfalësi.” (Kurani i Shenjtë: Sureja 39, Ajeti 5)

Lexo me teper

Shkencëtarët zbulojnë se lëndët më të mira pastruese gjenden në dhe

Kjo është e vërtetë shkencore, të cilën e kanë vërtetuar shkencëtarët ndërsa në të kanë aluduar Kur’ani dhe Sunneti.

Lexo me teper

Mrekullia shkencore në pirjen e ujit sipas mësimeve të Pejgamberit a.s.

Pejgamberi a.s. na ka porositur që uji të pihet ulur dhe me ndërprerje tre herë, duke e filluar me Bismilah dhe kryer me El-hamdulilah..!

Lexo me teper

Gjenet ndikojnë në zgjedhjen tuaj

Në mesin e filozofëve dhe shkencëtarëve mbizotëron qëndrimi që personi asnjëherë nuk ndryshon, personi i pastër mbetet i pastër, ndërsa i keqi mbetet negativ. Shumë shkencëtarë kanë menduar se gjenet janë shkas që qëndron pas mosndryshimit të personalitetit njerëzor.

Lexo me teper

Shkencëtarët thonë se agjërimi rigjeneron sistemin imunitar

Agjërimi për më pak se tre ditë mund të rigjenerojë gjithë sistemin imunitar, madje edhe tek personat e moshuar, kanë zbuluar shkencëtarët.

Lexo me teper

Aplikacion i përsosur saudit për donacion në Ramazan

Aplikacioni YummCloud mundëson që ushqimi t'u dorëzohet njerëzve në nevojë, përfshirë refugjatët sirianë që jetojnë në kampet në Turqi dhe Liban.

Lexo me teper

E thotë shkenca, ja si e pastron trupin agjërimi i Ramazanit

Nobelisti japonez, Joshinori Ohsumi tregon se si pastrohet trupi nga qelizat e panevojshme gjatë Ramazanit

Lexo me teper

Aplikacioni që lokalizon xhamitë më të afërta

Për muslimanët që udhëtojnë në vende të ndryshme tashmë gjetja e një xhamie për të falur namazin mund të bëhet vetëm me anë të një klikimi.

Lexo me teper

Paraprirja kuranore në fushën e kardiologjisë

Vëzhgimet dhe eksperimentet që kemi parë në këtë hulumtim na japin një numër të rezultateve në shkencën e zemrës (kardiologji), të cilat mund të përmblidhen në pika të veçanta dhe se si Kurani na flet në lidhje me të me një saktësi të plotë:

Lexo me teper

Dëmi që shkakton alkooli tek ADN-ja

Organizata Botërore e Shëndetësisë i klasifikon pijet alkoolike si kancerogjene të “grupit 1”, çka do të thotë se ka prova bindëse që mund të shkaktojnë kancer. Por, studime të reja tregojnë se si alkooli mund të dëmtojë trupin nga ana gjenetike.

Lexo me teper