Shkencë

E dëshmon edhe shkenca: Aq më shumë kohë që shpenzoni me prindërit, aq më gjatë do të jetojnë

Shkencëtarët shpeshherë dinë si të na mahnitin me zbulime të rëndësishme. P.sh., hulumtuesit e Universitetit të Kalifornisë së fundmi kanë zbuluar se si t’ua shtoni disa vite jetë prindërve dhe t’ua bëni jetën më të mirë. Sipas tyre, ‘receta’ për këtë është shumë e thjeshtë, transmeton Telegrafi.

Lexo me teper

Efektet e dëgjimit të Kuranit në trupin tuaj

Si ka mundësi që dëgjimi i ajeteve të Allahut të ndikoj në qelizat e trurit? Cili është shpjegimi shkencor për këtë fenomen? A ekziston një energji e fshehur në Kuranin e Shenjtë?

Lexo me teper

Kujdes: Në Apple Store dhe Google Play janë regjistruar aplikacione të pasakta të Kuranit

Organizata Ndërkombëtare për memorizimin e Kuran-it (HQMI) paralajmëron se ka aplikacione të pasakta të Kuranit në sistemin celular Android.

Lexo me teper

Mrekulli Shkencore nga Kur’ani – Formimi i naftës

“Madhëroje larg të metave Zotin tënd, më të lartësuarin! I Cili krijoi dhe përsosi, dhe i cili përcaktoi e orientoi, dhe i cili mundësoi mbirjen e kullosës; E pastaj atë e bëri mbeturinë të zezë.” (Kur’an, 87:1-5)

Lexo me teper

Programimi në gjene - Mrekulli shkencore nga Kurani

“Po prej çkafi e krijoi Ai atë? Atë e krijoi prej një pike uji dhe e përgatiti. Pastaj atij ia lehtësoi rrugën.” (Kur’an, 80:18-20)

Lexo me teper

Mrekullia e hekurit në Kuran

Në Kuranin famëlartë Zoti xh.sh. na tregon për shumë mrekulli shkencore. Njëra nga këto është edhe mrekullia e hekurit, e ne këtu jemi munduar ta paraqesim këtë mrekulli duke krahasuar aspektin shkencor të hekurit me ajetet kuranore.

Lexo me teper

Mos e paso shikimin me shikim

Ndjenjat dhe emocionet transmetohen dhe përcillen nëpërmjet syve. Këtë e ka zbuluar një studim i ri. Për këtë shkak, kur mashkulli dhe femra të shkëmbejnë shikime, ata, në fakt, shkëmbejnë edhe ndjenja e emocione.

Lexo me teper

Studim Shkencor – rënia në sexhde parandalon kancerin

Sipas një hulumtimi të bërë nga shkencëtarët të përkulurit ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceri.

Lexo me teper

Shkencëtarët thonë se gjenetika ndikon shumë në zgjedhjen e “të përzgjedhurit”

Një studim i ri i publikuar në revistën Nature, tregon se tërheqja ndaj partnerit tuaj është e kushtëzuar pjesërisht edhe nga gjenet tuaja.

Lexo me teper

Printohet në 3D kocka super fleksibel, shpikje që do t’ju lehtësojë jetën e shumë njerëzve

Është fleksibel, sintetike dhe lehtësisht e modelueshme.

Lexo me teper