Shkencë

Së shpejti Samsungu prezanton telefonin me ekranin që paloset

Me sa duket modeli i telefonit Samsung që paloset, për të cilin është duke u punuar që një kohë, së shpejti do të bëhet realitet.

Lexo me teper

Specifika “të çmendura” që Apple po i ruan për iPhone 7S

Apple ende nuk e ka prezantuar iPhone 7, por me sa duket kompania amerikane se po e projekton modelin e ri dhe pasardhës të iPhone 7S, i cili pritet të dalë në treg në vitin 2017.

Lexo me teper

Përsosmëria e krijimit të Allahut: Përse ekziston ajo vrimë e vogël nën hundën tonë?

Përse ekziston ajo vrimë e vogël nën hundë? Ka kohë që kjo pyetje i mundon biologët.
Quhet filtrum dhe është universale për fytyrat njerëzore si hunda apo sytë. Sipas të dhënave që i kemi në dispozicion, kjo ka të bëjë me mënyrën me të cilën fytyra e njeriut formohet gjatë zhvillimit.

Filtrum tregon vendin ku pjesët e ndryshme të fytyrës bashkohen në një. "Në këtë vend, bashkimi i elementeve kryesore të fytyrës njerëzore më në fund formohet", shpjegon Dr. Michael Mosley në një video-program të BBC-së Wildlife "Inside the Human Body". Tri pjesët kryesore takohen në buzën e sipërme, duke formuar zgavrën e cila quhet filtrum."

Zhvillimi i fytyrës ndodh në mes të muajit të dytë dhe të tretë të shtatzënisë, dhe në qoftë se fytyra nuk formohet gjatë kësaj periudhe, për shkak të arsyeve gjenetike apo arsyeve të tjera, atëherë kjo nuk do të ndodhë më kurrë.

Shikoni shpjegimin e dr. Mosleyt dhe formësimin e fytyrës gjatë shtatzënisë.

Lexo me teper

Google prezanton sistemin e ri operativ Android N

Ekrani i ndarë që ekzekuton disa aplikacione njëkohësisht dhe kontroll i përmirësuar i njoftimeve janë ndër karakteristikat e reja që i janë shtuar sistemit të operimit (OS) Android.

Lexo me teper

HP po projekton telefonin që mund të kthehet në PC ose laptop

Marka e njohur e teknologjisë HP është duke u përpjekur kohët e fundit që të hyjë përsëri në tregun e telefonave smartfonë.

Lexo me teper

Maroku bllokon Skype, Viber, Facebook dhe WhatsApp

Të gjithë ofruesit e shërbimeve të telekomunikacionit në Marok kanë bllokuar aplikacionet e thirrjeve falas në internet, dhe kjo është parë si një lëvizje e papritur nga njerëzit.

Lexo me teper

Shpjegimi shkencor i ngjarjes nga kaptina Jusuf

Allahu i madhërishëm në Kuranin fisnik urdhëron e thotë: “E kur ajo dëgjoi për ato pëshpëritjet e tyre, dërgoi t'i thërrasë ato, u përgatiti vendmbështetje dhe secilës prej tyre i dha nga një thikë e tha: "Dilu para atyre!" Kur e panë atë, ato u tronditën dhe i prenë duart e tyre e thanë: "All-llahut i qofshim falë! Ky nuk është njeri, ky nuk është tjetër vetëm se ndonjë engjëll i lartë!” (Jusuf, 31)

Lexo me teper

Mjekra ruan fytyrën nga bakteriet

Ndryshe nga të gjitha studime e mëparshme, ekspertët sot kanë vërtetuar shkencërisht se mjekra është e shëndetshme dhe se ajo është më rezistuese ndaj baktereve se sa mjekra e rruar.

Lexo me teper

ClinicFinder, aplikacion që drejton refugjatët në kujdesin shëndetësor lokal falas

Refugjatët që kanë nevojë për kujdes shëndetësor në Evropë tani mund të përdorin një aplikacion në internet i cili liston klinika të sigurta dhe ku mund të hyhet lirshëm kudo në kontinent.

Lexo me teper

Edhe shkenca pranon: ja pse vera e kuqe nuk ju bën mirë

Mund të keni dëgjuar ndonjëherë që mjekët ju këshillojnë të konsumoni një gotë verë të kuqe, pasi mendohet se ju bën mirë për zemrën. Në fakt, me sa duket, nga sot e në vazhdim nuk do ta merrni më këtë këshillë.

Lexo me teper