Shëndetësi

Konsumimi i syfyrit është një vakt shumë i rëndësishem. Në këtë vakt ne duhet ti marrim të gjithë ushqyesit dhe energjinë e nevojshme të cilen do ta shfrytësozjmë për nevojat tona ditore.

Në ndeshjen e luajtur në ditën e parë të Ramazanit, futbollistët e ekipit vizitues u afruan tek vija për të prishur agjërimet e tyre, dukë bërë iftar.

Muaji Ramazan është muaj i agjërimit për të gjithë besimtarët muslimanë. Gjatë kësaj periudhe, përpos disa ndalesave të caktuara, sipas rregullave të agjërimit bëhet edhe braktisja e ushqimit dhe pijes…

Ndërsa ditët kalojnë e Ramazani afrohet, na kap një lloj ngutie ngazëllyese e përgatitjeve!

Êshte nje bime e zakonshme, me ngjyre te zeze, kercelli I se ciles rritet 40 deri 60 cm. Kjo bime ka gjethe te ndara dhe lule te kaltra, nga te cilat dalin far ate zeza, te vogla, kenddrejta.

Dr. Ibrahim Karimi
Përktheu dhe përshtati:
Prim. dr. med. sc. Ali F. Iljazi

Mjekët thonë: Nuk ka ndonjë sëmundje fizike ose psikologjike përveç se ecja ka një rol në trajtimin e saj.

Prim. Dr. Med. Sc. Ali iljazi

Qysh në kohët e lashta popujt kanë pasur qëndrime të ndryshme ndaj ushqimeve dhe pijeve, ndaj asaj që u lejohet dhe që u ndalohet, veçanërisht ndaj ushqimeve që janë produkte të kafshëve.

Fikun shpesh e quajnë mbretëreshë e frutave të mediteranit,

Kur muslimani ngritet në mëngjes për të falë namazin, takohet me tri ndryshime të rëndësishme:

Mrekullia e Krijuesit, mjeshtëria e përsosur e Zotit fuqiplotë mbizotëron në çdo send, e veçanërisht në një insekt të vogël e të dobët, siç është bleta.

Shpesh Kur’ani Famëlartë na e tërheq vëmendjen të kthejmë shikimin nga libri i natyrës duke na nxitur të meditojmë dhe të bëjmë kërkime në fusha të ndryshme.

Tërshëra është bimë shumëdegëshe dhe e lartë, e cila kultivohet, por gjendet edhe në gjendje të egër në ara.

Kamomili është bimë njëvjeçare dhe dyvjeçare, aromatike dhe e ndritshme me lastar të degëzuar, të drejtë ose të shtrirë.

Rrepa ka nxehtësi dhe thatësi të shkallës së parë, ndërsa disa thonë se të dy këto rrepa janë të nxehta dhe të thata, megjithëse janë laksativë të lehtë dhe që kanë ftohtësi e cila ndikon në zbërthimin, i çliron enët e gjakut dhe e përmirëson punën e zorrëve.

Depresioni në jetën tonë po hyn me të madhe. Kësaj sëmundje bashkëkohore që kanos njerëzimin nuk mund të t’i shpëtoj askush.

Mes frutave të ndryshme në stinën e vjeshtës hurmat janë ato të cilat konsiderohen si më të mirat për organizmin e njeriut. Kjo në saje të përbërjes së tyre me dobi të pakrahasueshme.

Pastërtia është një nder kushtet kryesore për mbrojten e shëndetit. Zoti i madhërishëm në Kuran a.sh. ka thënë: “Me të vërtetë Zoti i do ata që pendohen (nga mëkatet), dhe i do ata që i kushtojnë rëndësi pastërtisë.”

Allahu i Lartësuar ka thënë: “...e kush shtrëngohet (të hajë nga këto),
duke mos pasur për qëllim shijen dhe duke mos tepruar, për të nuk është mëkat...” (El-Bekare, 173)

Video

Arsim ef. Morina - Pjesë nga Kurani

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!