Shëndetësi

Fara e zezë, qimoni i zi (Habbetus sevda - Nigella sativa)

El Buhariu thotë se fara e zezë është e nxehtë dhe e thatë në shkallën e tretë. Ebu Hurejre r.a. transmeton hadithin e mirënjohur në të cilin Pejgamberi, s.a.v.s., ka thënë: "Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje, përveç vdekjes" *.

Lexo me teper

Selino (arab. karfas; karfas nebti) Apium graveolens

Selinoja e kënetave; selinoja malore; selinoja e rëndomtë; selinoja e egër

Lexo me teper

Hudhra (arab. sum) Allium sativum, Porum sativum

Hudhra përdoret si mëlmesë e ushqimit dhe për mbytjen e bacileve pasi lëngu i saj përmban vajin antibiotik alisin.

Lexo me teper

Sexhdeja (përkulja) ndaj Zotit mbron njeriun nga kanceri

Sipas analizës së bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdeja (përkulja) ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceri.

Lexo me teper

Ananasi, ul rrezikun e semundjeve te zemres, lufton tumoret

Keshillohet qe fruti te jete sa me i fresket dhe kjo gje dallohet tek gjethet e tij.

Lexo me teper

Vetitë e frutave dhe perimeve

Portokalli...

Lexo me teper

Propolisi i bletës

Antibiotik natyral, antiviral, anti-inflamator, antimykotik, antibaktrial, antioksidant, imunostimulant, antiseptik, antiparazitar etj. Këto dhe veti të tjera ka propolisi, ky produkt i pafundmë i kosheres.

Lexo me teper

Përse lëkura thahet?

Shëndetit të lëkurës i përshtatet gjendja e mirë e tërë organizmit, mungesa e stresit, ushqimi i rregullt, me shumë vitamina dhe minerale dhe përkujdesi i rregullt.

Lexo me teper

Banania(1) (arab. talh)

All-llahu i gjithëfuqishëm flet për krijesat speciale, të cilat i ka përgatitur për ithtarët e rrugës së vërtetë, e cila rrugë do t'i presë në vendbanimet e përhershme në Xhennet, ku do të jetojnë në kopshtet përmes të cilëve rrjedhin lumenj.

Lexo me teper

Kumbulla e butë kundër hemorroideve dhe kapsllëkut

Kumbulla e butë e cila përfshin disa varietete të ndryshme është një pemë e njohur për vendin tonë.

Lexo me teper