Shëndetësi

Mësoni vlerat ushqyese të mandarinës

Mandarinat janë agjentë të pastrimit të gjakut dhe përdoren gjerësisht si pastrues, pasi ato janë të njohura se ndihmojnë në nxjerrjen e substancave toksike dhe të padëshirueshme nga trupi, të tilla si acidi i urinës, kripërat shtesë, ndotësit dhe ujë.

Lexo me teper

Mjekësia Profetike: Dhimbja e kokës, shkaku, pasojat dhe shërimi i saj

Imam Ibn Maxhe e ka cituar hadithin në të cilin i Dërguari i All-llahut, sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, kishte vënë këna në kokë, sepse i dhembte shumë koka, dhe tha: “Me vullnetin e All-llahut, kjo do të ndihmojë” ( Ibn Maxhe,3502; në versione të ngjashme e transmetojnë edhe Ahmedi, 6/462; Ebu Davudi,3858)

Lexo me teper

Bonbone prej xhenxhefilit kundër gripit, ftohjes dhe dhimbjeve të fytit

Xhenxhefili është një mjet shumë efikas i cili forcon sistemin imunitar, stimulon qarkullimin e gjakut, liron dhimbjet dhe hollon gjakun e ngjizur.

Lexo me teper

Boronica e kuqe – antibiotik natyral

Boronica e kuqe (vaccinium microcarpum) ka veti medicinale.

Lexo me teper

Vaji i limonit ( Citrus limonus)

Vetëm aroma e freskët e limonit imponon trurin për një atmosferë të këndshme por edhe rrënjësisht të pastër dhe nga ky fakt në shumë produkte për pastrim vendoset një aromë artificiale e cila ngjason në aromën e limonit. Pra nuk është një rastësi por një gjë e tillë përdoret qëllimisht për përfitim më të madh.

Lexo me teper

Kungulleshka lufton disa lloje të tumorit

Për dhjetë vjet me radhë në Florida janë realizuar studime epidemologjike në mbi 15 000 persona, të cilëve iu kërkua të bashkëpunonin duke ngrënë sasira të mëdha kungulleshkash.

Lexo me teper

Jetoni më gjatë duke konsumuar këto yndyrna

Një studim i kryer nga Universiteti i Harvardit ka zbuluar se konsumimi i yndyrave të mira mund të ulë rrezikun e vdekjes me 27%. Megjithatë, jo të gjitha llojet e yndyrave janë të mira.

Lexo me teper

Kumbulla, përfitimet e saj shëruese dhe zbukuruese

Kumbullat janë fruta shumë të ushqyeshme që rriten më së shumti në SHBA, Evropë, Japoni dhe Kinë. Të përfshirët e kumbullave në dietën ushqimore jo vetëm që është e mirë për shëndetin, por edhe për pamjen e jashtme.

Lexo me teper

Vaji i limonit (Citrus limonus)

Vetëm aroma e freskët e limonit imponon trurin për një atmosferë të këndshme por edhe rrënjësisht të pastër dhe nga ky fakt në shumë produkte për pastrim vendoset një aromë artificiale e cila ngjason në aromën e limonit. Pra nuk është një rastësi por një gjë e tillë përdoret qëllimisht për përfitim më të madh.

Lexo me teper

Dr.Duvejk porosit - shpresoni për të mirën, atë do ta gjeni

Mjeku i mirënjohur palestinez, dr. Xhemil el-Kuds ed-Duvejk, i cili metodologjinë e tij gjatë shërimit e ndërlidh me burimet e Islamit, Kur’anin dhe Sunnetin, shkroi si në vijim:

Lexo me teper