Shëndetësi

Fuqia shëruese e duarve tuaja

Jeni në kërkim të shëndetit, mirëqenies dhe harmonisë dhe jeni të gatshëm që vetë ju të investoni kohë për shëndetin tuaj; atëherë kjo mënyrë është një pikënisje e mbarë për secilin njeri. Metoda për të cilën do të shpjegoj në këtë shkrim është një metodë e gjetur përsëri nga metodat shëruese japoneze e cila quhet “Jin Shin Jyutsu”.

Lexo me teper

Metodë e saktë për përdorimin e farës së zezë

Dr. Xhemil Kudsi ed-Duvejk, një ekspert i mjekësisë së bazuar në Kur’an dhe Hadith, thotë se çështja se si të përdorim kokrrat e farës së zezë /apo vajit, bazohet në shumë hadithe autentike që flasin për vlerën e farës së zezë.

Lexo me teper

Si të shëroni plagët dhe djegiet me lakrën turshi

Lakra turshi përshpejton shërimin e plagëve dhe vepron tek reumatizma dhe inflamacioni i venave. Lokalisht mund ta përdorni për të lehtësuar kruarjet e lëkurës për shkak të inflamacioneve të ndryshme alergjike, djegiet e vogla, kafshimet e insekteve, veçanërisht bletët ose grenzat.

Lexo me teper

Tre përbërës që ju shpëtojnë zemrën dhe trurin

Arteriet e shëndetshme janë pjesë e rëndësishme e organizmit tonë dhe janë të rëndësishme për një shëndet të mirë.

Lexo me teper

Britani: Konfirmohet ndikimi i Kuranit në shëndetin mendor

Shërbimi Kombëtar i Shëndetësisë në Britaninë e Madhe (NHS) ka bërë të ditur se ka nisur një projekt që mbështetet në ndikimin e besimit islam në trajtimin e problemeve psikiatrike dhe të shëndetit mendor.

Lexo me teper

Si të kurohet me lehtësi kolesteroli dhe presioni i lartë i gjakut?

Shkaktarë për probleme serioze në shëndetin tonë mund të jenë kolesteroli i lartë dhe presioni i lartë i gjakut.

Lexo me teper

Hixhami, Suneti që do ju bëje super të shëndetshëm

Në ditët e sotme, hixhami po fiton popullaritet me një ritëm shumë të shpejtë. Kjo kryesisht për dy arsye kryesore, së pari se është një sunet dhe si i tillë duhet të respektohet dhe kryhet nga të gjithë muslimanët të cilët kanë mundësi dhe së dyti, shkenca dhe njerëzit po bëhen gjithnjë e më të vetëdijshëm për dëmet dhe efektet anësore të medikamenteve dhe po ju drejtohen kurave natyrale.

Lexo me teper

Mllefi dhe pasojat shëndetësore të tij

Mllefi është një emocion i fortë. Mllefi i pakontrolluar mund të shpjerë deri te fjalosja, keqtrajtimi fizik, sulmi ose deri te vetëlëndimi, pra ai nxit te njeriu dëshirën për dhunë dhe hakmarrje.

Lexo me teper

Dhëmbët dhe trupi!

Kur dikush shkon te dentisti me siguri se në radhë të parë mendon në shëndetin e dhëmbëve. Mirëpo shëndeti dhe dobia e dhëmbëve shkon shumë më larg se sa funksionin që e njohim në lidhje me dhëmbët dhe përtypjen të cilën ua përcaktojmë dhëmbëve.

Lexo me teper