Kuriozitete

Si ndryshojnë oraret e punës gjatë Ramazanit në Maldive, vend 100 për qind musliman

A e keni ditur se në Maldive, 100% e popullsisë janë muslimanë? A mund ta mendoni se si duket Ramazani në një vend kaq të bukur?

Lexo me teper

Darka e parë e iftarit në Amerikë u mbajt nga Presidenti Xheferson

Iftari i parë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës u zhvillua në shtëpinë e presidentit të tretë.

Lexo me teper

Egjipt: Feneri më i gjatë i Ramazanit pret njohjen e Guinness

Feneri më i gjatë i Ramazanit në Egjipt, 50 metra e gjatë, ose 15 kate të larta pritet të njihet nga Guinness World Records.

Lexo me teper

Studiuesit turq: Është shumë e mundshme që arka Nuhut të jetë në malin Ararat në Turqi

Vendndodhja e Arkës së Nuhut (Noa), përfundimisht është në krahinën turke Agri, pohon Erkan Kosedag, autor i librit “Arka e Nuhut, Zbulimi i Shekullit”, shkruan Anadolu Agency.

Lexo me teper

Pjesa përgjegjëse e trurit për lëvizjen dhe gënjeshtrën

”Jo, Jo! Nëse ai nuk ndalon, Ne do ta kapim prej ballukeve. Balluke gënjeshtare dhe mëkatare.” (Alek,15-16)

Lexo me teper

Minberi i parë i ngritur në xhami, pas minberit të Pejgamberit a.s.

Nga shënimet e historisë mësojmë se minberi i parë i ndërtuar në xhami, pas minberit të të Dërguarit të Allahut, është minberi i xhamisë së Amr eI-Aas – pastë kënaqësinë e Allahut, të cilën ai e ndërtoi në qytetin Fustat të Egjiptit gjatë kohës që shërbeu si sundimtar në këtë vend.

Lexo me teper

Sasia e shiut

Një prej shumë informacioneve të dhëna në Kuran rreth formimit të shiut është fakti se ai zbret në Tokë në një masë të caktuar.

Lexo me teper

Milingonat lëshojnë valë zanore

Një grup shkencëtarësh vendosën në foletë e milingonave amplifikatorë zëri shume të vegjël për te përcjellë tingujt që lëshon mbretëresha milingonë, sepse këto tinguj stimulojnë vëmendjen dhe përqendrimin e milingonave të tjera.

Lexo me teper

Xhamia e parë në Shqipëri

Xhamia më e vjetër, e para që është ndërtuar në territorin e Shqipërisë, është ajo në kalanë e Beratit. Njihet me emrin "Xhamia e Kuqe", me sa duhet për shlak të përdorimit me shumicë të tullave në muret e saj.

Lexo me teper

Mrekullia e Allahut në krijimin e devesë

Deveja njihet nga të gjithë si kafsha që i reziston gjatë etjes, por përveç kësaj çfarë e bën devenë kaq të mrekullueshme?

Lexo me teper