Kuriozitete

10 xhamitë më unike në Rusi

RBTH paraqethttp://www.islamgjakova.net/crop.php galerinë e dhjetë xhamive më unike ruse, nga Moska deri në qytetin më verior në botë.

Lexo me teper

Për miliarda kureshtarë në botë: ja çfarë ka brenda Qabesë në Mekë

Quhet Qabe dhe është një godinë katrore rreth së cilës përsillen çdo çast të ekzistencës së kësaj bote me dhjetra e qindra besimtarë, të atyshëm ose si pelegrinë të ardhur nga anekënd botës. Aty nuk del apo hyn kush, dhe kjo e bën atë grishëse të kuriozitetit njerëzor për atë se çfarë ka brenda.

Lexo me teper

Minarja e xhamisë Harput Ulu në Elazig të Turqisë më e pjerrët se Kulla e Pizës

Pjerrtësia e minares së xhamisë në Elazig të Turqisë, e ndërtuar në shekullin XI tërheq vëmendjen e turistëve të cilët e krahasojnë atë me Kullën e pjerrët të Pizës në Itali.

Lexo me teper

Muhamed Meshiq, muslimani nga Bosnja që flet 56 gjuhë të botës

Muhamed Meshiqi është një 32-vjeçar nga Tuzlla, Bosnjë e Hercegovinë, i cili flet plotë 56 gjuhë të botës.

Lexo me teper

Mezquita, Xhamia-Katedralja në Kordoba

Xhamia më e madhe e muslimanëve në Spanjë (Xhamia e Madhe), gjendet në Kordoba.

Lexo me teper

Hafizi i vogël nga Indonezia qanë gjatë konkurrencës, arsyeja do t’ju habitë (video)

Gjatë garave kuranore në Indonezi një hafiz i vogël gjatë leximit filloi të qajë.

Ai filloi të lexoj rrjedhshëm, por në fund të ajetit u ndal dhe filloi të qajë, por jo për shkak se nuk iu kujtuan ajetet.

Një nga gjyqtarët e lexoi fillimin e sures Xhuma, ajeti i pestë, dhe djaloshi vazhdoi të lexoj. Kur erdhi në pjesën e fundit të ajetit të tetë, ai u ndal. Në të vërtetë, para se të ndalet, ai u përpoq t’i kontrolloj emocionet dhe pastaj filloi të qajë derisa e lexonte pjesën e ajtit ku thuhet:

... e mandej do të silleni te Ai që e di të padukshmen dhe të dukshmen ...

Qajti aq gjatë, sa që edhe njëri nga gjyqtarët gjithashtu filloi të qajë. Pas pak kohe, hafizi e mori veten dhe e përfundoi ajetin:

“Thuaj: “S'ka dyshim se vdekja prej së cilës po ikni, ka për t'ju zënë, e mandej do të silleni te Ai që e di të padukshmen dhe të dukshmen, dhe atëherë Ai do t'ju njoftojë me atë që keni punuar”.

Siç duket, hafizi i vogël nga Indonezia, jo vetëm se e ka memorizuar Kur'anin, por ai gjithashtu e kupton edhe përmbajtjen e tij dhe mediton për të, kështu që kur e lexoi ajetin i cili e përshkruan vdekjen dhe çfarë ndodh pas saj, ai nuk mundi t’i përmbaj lotët.

Lexo me teper

Haxhi përmes shifrave dhe statistikave

Këtë vit, haxhin e kanë kryer 1.862.909 haxhinjë, janë ther rreth 712.000 krerë bagëti, ndërsa për sigurinë dhe kujdesin e haxhinjëve janë përfshirë më shumë se treqind mijë policë dhe nëpunës të mbrojtjes civile.

Lexo me teper

Në vitin 2039 muslimanët do ta kryejnë dy herë haxhin dhe do t’i festojnë tre bajrame

Në vitin 2039, muslimanët do të kenë mundësi ta kryejnë dy herë haxhin, kjo do të thotë se brenda këtij viti kalendarik ata do të festojnë tre Bajrame, kështu thotë një astronom saudit.

Lexo me teper

Xhamia më e madhe në Evropë ndodhet në Romë

Xhamia e Romës (Moschea di Roma) është xhamia më e madhe jashtë Botës Islame.

Lexo me teper

Kinezi përshkon 4000 kilometra me biçikletë për ta kryej haxhin

Rrjetet sociale kanë publikuar fotografinë e kinezit i cili këtë vit ka vendosur të kryej haxhin, por në mënyrë të veçantë. Ai ka vendosur që rrugën nga Kina për në Arabinë Saudite ta përshkoj me biçikletë.

Lexo me teper