Aktualitete

Sot, pas namazit të akshamit, në Xhaminë e Hadumit, Këshilli i Bashkësisë Islame në Gjakovë ka shënuar aktivitetin e dytë në kuadër të “Programi për më të dashurin”.

Qendra Mbretërore për Studime Islame dhe Strategjike (The Royal Islamic Strategic Studies Centre) me seli në Jordani, edhe këtë vit Myftiun e Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, e rizgjedh në mesin e personaliteteve më me ndikim në botën islame.

Sot, në Xhaminë e Hadumit në Gjakovë është shënuar aktiviteti i parë në kuadër të “programi për më të dashurin”.

Ministri i Shëndetësisë i Republikës së Kosovës, z. Armend Zemaj, priti sot në takim sekretarin e përgjithshëm të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës Ahmet ef. Sadriun

Organizuar nga Kryesia e Çështjeve Fetare të Turqisë (DIJANET) dhe nga Organizata për Bashkëpunim Islamik, sot, nëpërmjet platformës Zoom, është mbajtur Konferenca e liderëve fetarë myslimanë.

Në fillimin e muajit të datëlindjes së Pejgamberit tonë të dashur Muhamed, kur ne dhe mbarë bota islame ka filluar manifestimet për të përkujtuar, lexuar e studiuar biografinë e tij te ndritshme dhe mësimet e tij të shenjta, na vjen publikimi i karikaturave që ofendojnë Pejgamberin Muhamed a.s., nga ambasadori ynë në Francë z. Qëndrim Gashi.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon Myrta, në cilësinë e anëtarit të kryesisë së BIRK-ut, mori pjesë në promovimin e librit "TRASHËGIMIA ISLAME NË LLAPUSHË 1529-2020", në sallën e Kuvendit të Komunës në Malishevë, të autorit Hoxhë Harun Shabanaj.

Sot, në Xhaminë e Hadumit në Gjakovë është shënuar Java e Xhamive dhe Nëpunësve Fetarë.

Shoqata Bëmirëse “Bereqeti”- dega në Gjakovë falë donatorëve të shumtë ka bërë renovimin e shtëpisë së familjes gjashtë anëtarëshe nga fshati Demjan i komunës së Gjakovës.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef. Myrta priti në takim këshillin e xhematit të xhamisë së fshatit Batushë, me imam Gëzim ef. Qela

Kryetari i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, sot priti në takim atasheun për çështje fetare në Ambasadën e Turqisë z. Nevzat Akin.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef.Myrta ka zhvilluar sot takime të ndara me këshillat e xhemateve të xhamisë së lagjes Gecë, me imam Enes ef. Rexha dhe xhamive të fshatrave Smolicë, me imam Hfz. Adl ef. Rraci, dhe Babaj të Bokës me imam Smajl ef. Mustafa.

Me iniciativën e Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, sot filloi mësim-besimi fetar për nxënës (djem dhe vajza),

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, sot vizitoi ambasadën e Kuvajtit në Tiranë për të shprehur ngushllimet me rastin e ndërrimit jetë te Emirit të Kuvajtit, Sabah Al Ahmed Al Jaber Al Sabah-ut.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef.Myrta ka zhvilluar takime të ndara me këshillat e xhemateve të xhamisë së fshatit Kralan, me imam Selman ef. Meka dhe xhamisë së fshatit Ramoc me imam Shpetim ef. Berisha.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef.Myrta ka zhvilluar sot takime të ndara me këshillat e xhemateve të xhamisë së Hankes, me imam Genqer ef. Dirvari dhe xhamive të fshatrave Lipovec, me imam Elton ef. Sylmetaj, dhe Dobrosh me imam Butrint ef. Morina.

Në mbledhjen e fundit Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, pos tjerash shqyrtoi edhe rrethanat lehtësuese lidhur me pandeminë COVID-19 të miratuara nga qeveria e Republikës së Kosovës.

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë, Dr. Valon ef.Myrta ka zhvilluar dy takime të ndara me këshillat e xhemateve të xhamive te fshatit Shqiponje (Jabllanice), me imam Adem ef. Ademi, dhe fshatit Rashkoc me imam Adem ef. Jakupi.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava priti në takim Ipeshkvin e Kishës Katolike, Dodë Gjergjin.

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava ka uruar Komunitetin Musliman Shqiptar të Zvicrës, gjegjësisht kryetarin e Unionit të Bashkësive Islame Shqiptare të Zvicrës, Mehas ef. Alija dhe kryetarin e Bashkësisë Islame Shqiptare në Zvicër, Fehim ef. Abazi, për formimin e një subjekti të vetëm, të emëruar Komuniteti Musliman Shqiptar në Zvicër.

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!