Aktualitete

U mbajt mbledhja e drejtorisë së Haxhit

Drejtoria e Haxhit dhe Umres pranë Kryesisë e Bashkësisë Islame të Kosovës, sot mbajti mbledhjen e saj parapërgatitore me udhëheqësit e grupeve të haxhive për këtë vit

Lexo me teper

Në të gjitha xhamitë e Kosovës sot ligjërohet në mbështetje të të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë

Me rekomandim të kryetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiut Naim ef. Tërnava, sot për xhuma në të gjitha xhamitë e Kosovës ligjërohet në mbështetje të të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Lexo me teper

20 vjet mësim-besim nga KBI e Prishtinës

Organizuar nga Këshilli i Bashkësisë Islame të Prishtinës, në ambientet e medresesë së mesme “Alaudin” të Prishtinës, ka filluar mësim-besimi për fëmijët e kësaj komune

Lexo me teper

U mbajt konferenca në mbështetje të të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë me titull “Të gjithë së bashku me një zë!”

Kryesia e Bashkësisë Islame e Kosovës ka organizuar, në mbështetje të të mbijetuarve të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë, konferencën “Të gjithë së bashku me një zë”

Lexo me teper

U promovua libri “14 ditë në Kosovë” i autorit Abdulaziz Muhamed Kasimin, gazetar nga Arabia Saudite

Organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, në ambientet e Medresesë Alaudin Prishtinë, u bë promovimi i librit “14 ditë në Kosovë” i autorit Abdulaziz Kasim, gazetar nga Arabia Saudite

Lexo me teper

Myftiu Tërnava mori pjesë në ceremoninë e shënimit të 20 vjetori të hyrjes së NATO-së në Kosovë dhe çlirimit të Kosovës

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava mori pjesë në ceremoninë e shënimit të 20 vjetori të hyrjes së NATO-së në Kosovë dhe çlirimit të Kosovës që u mbajt në Prishtinë.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava mori pjesë në konferencën rajonale “Roli i Fesë në Ballkanin Perëndimor”, që po mbahet në Tiranë

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim Tërnava, mori pjesë në konferencën rajonale “Roli i fesë në shoqëritë e Ballkanit Perëndimor”, punimet e së cilës u zhvilluan në Tiranë nën kujdesin e Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim dhe ambasadës së Mbretërisë së Holandës.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava takoi sekretarin e Vatikanit, kardinalin Parolin

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava takoi sekretarin e Shtetit të Vatikanit, eminencën e tij kardinal Pietro PAROLIN, i cili po qëndron në vizitë zyrtare në vendin tonë.

Lexo me teper

Në Gjakovë festohet Fiter Bajrami

Në mëngjesin e sotëm, kudo, në xhamitë e qytetit të Gjakovës u mblodhën besimtarë të shumtë për të marr pjesë në të dyja lutjet e mëngjesit.

Lexo me teper

Dita e parë e Fiter Bajramit të martën më 4 qershor 2019

Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë njofton opinionin e gjerë se muaji i madhëruar i Ramazanit përfundon ditën e hëne, më 03 qershor 2019

Lexo me teper