Aktualitete

Kryetari i Komunës së Gjakovës shtron iftar për përfaqësuesit e KBIGJ

Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame në Gjakovë Ahmet ef.Hoxha bashkë imamët dhe stafin administrativ morën pjesë në iftarin e shtruar nga Kryetari i komunës së Gjakovës Ardian Gjini. Me këtë rast ishin prezent edhe përfaqësues institucional, politik, si dhe përfaqësues të tarikatit.

Lexo me teper

Bereqeti ndihmoi me pako ushqimore 100 familje skamnore në Gjakovë

Këshilli i Bashkësisë Islame i Gjakovës, në bashkëpunim me shoqatën humanitare “Bereqeti”, për nder të muajit të bekuar të Ramazanit, u ka shpërndarë këto ditë 100 pako ushqimore familjeve skamnore në Komunën e Gjakovës.

Lexo me teper

Shtrohet iftari tradicional në Medresenë Alauddin

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, me rastin e Natës së Madhe të Bedrit, shtroi iftar tradicional në medresenë “Alauddin” në Prishtinë për strukturat drejtuese të këshillave vendorë dhe për institucionet dhe organet e tjera të BIRK-ut.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava dhe kryeparlamentari Veseli bënë iftar me medresistët

Kryetari i Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava dhe kryeparlamentari Kadri Veseli bënë iftar me nxënësit e Medresesë „Alauddin“ në Prishtinë

Lexo me teper

U promovua libri “Medreseja Alauddin e Prishtinës 65 vjet në shërbim të arsimit fetar dhe kombëtar“

Organizuar nga Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, në ambientet e Medresesë së Mesme “Alauddin” në Prishtinë, u bë promovimi i librit “Medreseja Alauddin e Prishtinës 65 vjet në shërbim të arsimit fetar dhe kombëtar”, botuar nga Kryesia e BIRK-ut.

Lexo me teper

Myftiu Tërnava shtroi iftar për administratën dhe anëtarët e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës

Kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava, shtroi iftar për nëpunësit dhe anëtarët e Kryesisë së BIRK-ut. Me këtë rast, Myftiu Tërnava e luti Zotin që agjërimin, namazin, duatë dhe adhurimet e tjera të na i pranojë.

Lexo me teper

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti mbledhjen e radhës.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës mbajti dje mbledhjen e rregullt, të cilën e hapi dhe e kryesoi kryetari i Bashkësisë Islame të Kosovës, Myftiu Naim ef. Tërnava. Ai shfrytëzoi rastin dhe uroi për fillimin e muajit të bekuar të Ramazanit.

Lexo me teper

Agjërimi i Ramazanit fillon ditën e hëne më 6 maj 2019

Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë uron besimtarët muslimanë të Kosovës, diasporës dhe të gjitha trojeve shqiptare muajin e bekuar të Ramazanit, duke ju dëshiruar agjërim të lehtë e të pranuar, shtim të ibadetit, fisnikërim të ndjenjave dhe përkushtimin ndaj fitimit të kënaqësisë së Krijuesit të gjithësisë”.

Lexo me teper

Shoqata Humanitare Bereqeti gjatë muajit Ramazanit shpërndanë 5000 pako ushqimore për 5000 familje

Shoqata Humanitare Bereqeti e cila operon në kuadër të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Kosovës gjatë këtij muaji të bekuar të Ramazanit ndihmon 5000 familje të varfëra dhe skamnore me nga 5000 pako ushqimore. Kjo ndihmë janë donacion nga Drejtoria e Vakfëve të Republikës së Turqisë.

Lexo me teper

Mbahet tribuna kushtuar vlerave shpirtërore të Ramazanit

Të shtunen, me 04.05.2019, në sallën e teatrit të qytetit në Gjilan, KBI – i e Gjilanit. organizoi tribunë kushtuar vlerave shpirtërore të agjërimit si dhe çështjes së shëndetit dhe agjërimit

Lexo me teper