Aktualitete

Në Jemen ruhet transkripti i parë i Kur'anit

Transkripti i parë i Kur’anit, i cili erdhi 70 vjet pas zhvendosjes në ahiret të Muhamedit a.s., ruhet në xhaminë qendrore të kryeqytetit të Jemenit, në Sana

Lexo me teper

“Kur’ani në jetën e muslimanes”, tribuna fetare e motrave muslimane

Paraditen e së dielës, Myftinia Shkodër ka organizuar një tribunë fetare për motrat muslimane, me rastin e fillimit të muajit Ramazan

Lexo me teper

KMSH, çdo nate iftare për besimtarët dhe grupet tjera të shoqerisë

Komuniteti Mysliman ka organizuar qysh nga fillimi i Ramazanit iftare të përditshme për besimtarë të shumtë në kuadër të muajit të bujarisë dhe solidaritetit shoqëror

Lexo me teper

Filmi “Mesazhi”, është dubluar në gjuhën shqipe

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës me qëllim që besimtarëve shqiptarë t’u ofrojë vlera artistike nga fusha e artit kinematografik, ka dubluar në gjuhën shqipe filmin e njohur kushtuar Misionit të Muhamedit a.s., “Mesazhi” i cili ka qenë i përkthyer në gjuhën shqipe me titra

Lexo me teper

Maqedoni: OH Kalliri i Mirësisë dhe FRI organizuan iftar dhe tribunë

Me datë 04.08.2011 (e enjte) në ambientet e restorantit “Kalabria” në Shkup, O.H “Kalliri i Mirësisë” nga Shkupi në bashkëpunim me FRI organizuan iftar, ku ishin të ftuar një numër i konsiderueshëm i mysafirëve nga vendi por edhe nga trevat tjera shqipfolëse.

Lexo me teper

Në Stamboll ekspozohet një mantel i Profetit Muhammed

Manteli i Shenjtë (Hırka-i Şerif) është një emanet 1 mijë e 500-vjeçar, të cilin Profeti Muhamed ia kishte bërë dhuratë u-Veis Al-Karani-t

Lexo me teper

Tetovë: Tribunë e realizur "Islami në Evropë (rrezik apo shpëtim)”

Forumi Rinor Islam –Dega Tetovë, më datë 03.08.2011 në Pallatin e Kulturës në Tetovë, e realizoi tribunën me temë: “Islami në Evropë (rrezik apo shpëtim)”, në të cilën ligjëroi mysafiri i nderuar nga Zvicra, Dr. Hani Ramadan, Drejtor i Qendrës Islame në Gjenevë

Lexo me teper

Lojtari i Kriketit Wayne Parnell konvertohet në Islam

Sipas një gazete të Afrikës së Jugut ‘Independent Online’, lojtari i kriketit Wayne Parnell është konvertuar ne besimin Islam

Lexo me teper

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnva, vizitoi familjen e Enver Zymberit

Myftiu i Kosovës, Naim Tërnava, ka vizituar dje familjen e policit të Njësisë Speciale të Policisë së Kosovës, Heroit të Kosovës, Enver Zymberi, i cili ndërroi jetë nga plagët e marra nga sulmi i strukturave kriminale serbe në veri të vendit.

Lexo me teper

Francë: Hapet xhamia e madhe në Strasburg

Siç është paraparë, xhamia e madhe në qytetin francez Strasburg është hapur në ditën e parë të muajit Ramazan

Lexo me teper