Aktualitete

Vihet gurthemeli i Xhamisë në Lloshkobare të Ferizajt

Me organizim solemn në Lloshkobare të Ferizajt u bë vënia e gur themelit të xhamisë së fshatit Lloshkobare

Lexo me teper

Shkup, hapet xhamia e ‘Mustafa Pashës’

Vetëm dy ditë para fillimit të Muajit të bekuar të Ramazanit ndërsa pas 5 viteve rikonstruim, qindra besimtarë myslimanë sërish filluan faljen e namazit në xhaminë Mustafa Pasha në Kala të Shkupit

Lexo me teper

Liga e Botës Islame thërret për njohje të Kosovës

Në këtë konferencë ishin të ftuar mbi 500 personalitete fetare, si ministra të fesë, myftinjtë dhe kryetarët e bashkësive islame nga vendet anëtare të OKI-t dhe pakicat islame kudo që janë në botë

Lexo me teper

Ndërlidhja e muslimanëve me sulmet në Oslo është e "turpshme"

Kombet e Bashkuara kanë kritikuar mediat për ndërlidhjen e menjëhershme të muslimanëve me vrasjen e një numri të madh të njerëzve në Norvegji

Lexo me teper

Në disa qytete britanike formohen 'zona sheriatike’

Në shumë vende të Britanisë janë shfaqur pllakate me anë të cilave islamikët kanë shpallur formimin e ‘zonave sheriatike'. Në pllakate shkruan: "Ju jeni duke hyrë në zonën sheriatike - këtu aplikohen rregullat islame"

Lexo me teper

Takim me mërgatën në xhaminë e Zaskokit të Ferizajt

Të mërkurën me 27 korrik në organizim të hoxhës së fshatit Zaskok të Ferizajt, zotëri Hamdi Çerkinit u zhvillua një takim me mërgatën shqiptare që ditët e pushimit kanë vendosur të i kalojnë në Kosovë

Lexo me teper

Gjykata belge analizon ligjin për ndalimin e ferexhesë

Pas kundërshtimeve intensive për zbatimin e ligjit për ndalimin e ferexhesë në vendet publike në Belgjikë, Gjykata e Lartë e këtij vendi, me qëllim të analizimit të ligjit, do të organizoj një sesion në muajin shtator

Lexo me teper

Këshilli musliman në Gjermani kërkon seriozitet ndaj ekstremizmit

Kryetari i Këshillit Qendror të muslimanëve të Gjermanisë ka kërkuar nga zyrtarët evropian që t’i përkushtohen seriozisht çështjes së ekstremizmit në BE

Lexo me teper

Apel mbretit saudit që femrave t’ju lejohet drejtimi i automjetit

Një grup i senatoreve amerikane të martën kërkuan nga mbreti i Arabisë Saudite ta heq ndalimin me anë të cilit femrave u pamundësohet drejtimi i automjetit, duke deklaruar se ky do të ishte një hap i madh për të drejtat e njeriut

Lexo me teper

“Sofra e Kur’anit”, për herë të parë në Shkodër

Në prag të muajit të madhërishëm të Ramazanit, është organizuar për herë të parë në Shkodër aktiviteti ndërkombëtar i njohur si: “Sofra e Kur’anit”

Lexo me teper