Aktualitete

Gjermani: Këshilltore familjare për muslimanë

Shqetësimet për shkak të mungesës së parave, problemet në martesë, në rritjen e fëmijëve, janë probleme të familjeve muslimane në Gjermani.

Lexo me teper

Përhapja e Islamit në SHBA

Dita ditës numri i amerikanëve të konvertuar në Islam rritet, shkruan gazeta prestigjioze amerikane ‘New York Times’

Lexo me teper

Maqedoni: Standardi 'Hallall', kompanitë të papërgatitura

Qytetarët e vendit e kërkojnë që të blejnë HALLAL ushqime, ndërsa kompanitë e vendit mendohen se a duhet tani ta vendosin këtë standard në punën e tyre

Lexo me teper

Përkthimi i Kur'anit të shenjtë në gjuhën hungareze

Më parë Kur'ani në gjuhën hungareze ishte përkthyer vetëm në disa pjesë nga përkthyes jomuslimanë. Kësaj radhe Kur'ani është përkthyer tërësisht, por nga një muslimane.

Lexo me teper

Shqipëri: Pr/ligji i MASH për simbolet fetare të rishikohet

Teksa vazhdojnë debatet lidhur me një projektligj të Ministrisë së Arsimit për ndalimin e simboleve fetare në shkolla, një tjetër zë ka ardhur kundër këtij pr/ligji

Lexo me teper

Le Monde: Islami është kërcënim

Sipas anketës së publikuar në ‘Le Monde’, miliona njerëz në gjithë Evropën Islamin e konsiderojnë si kërcënim

Lexo me teper

Polemika të shumta për Batmanin musliman

Një superhero musliman i ngjashëm me Batmanin po ngjall polemika të mëdha në Francë, ku shumë radikalë të djathtë kanë ngritur zërin dhe e kanë quajtur filmin vizatimor si një turp

Lexo me teper

Komisioni holandez thotë se vajzat mund ta mbajnë shaminë në shkolla

Komisioni holandez për mundësi të barabarta, të premten, tha se shkolla e lartë katolike në qytetin verior të Holandës, Volendam është fajtore për diskriminim në baza fetare

Lexo me teper

Danimarkë: Shumica e danezëve nuk shohin rrezik nga Islami

Studimi i bërë nga Qendra për kërkim të normave islame dhe ekstremizëm (ICK) tregon se 70% e danezët në përgjithësi nuk e shohin Islamin si kërcënim për shoqërinë e tyre

Lexo me teper

Papa Benedikti XVI: Universin e ka krijuar Zoti

Mendja Hyjnore qëndron prapa teorive komplekse shkencore si Big Bengu dhe të krishterët duhet të refuzojnë idenë që universi u krijua si pasojë e një aksidenti, deklaroi papa Benedikti XVI

Lexo me teper