Aktualitete

Departamenti i Gruas shpall konkurs për ese me temën: “Muhamedi a.s. shëmbëlltyrë e njerëzimit”

Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, priti në takim profesorin universitar, prof. dr. Zoltan Szombathy, profesor në Departamentin e Studimeve Arabe në Universitetin “Otvesh Lorand” të Hungarisë, i cili shoqërohej nga ambasadori i Hungarisë në Pristine, shkëlqesia e tij z. László Markusz.

Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, mori pjesë në ceremoninë e fillimit të vitit të ri akademik 2017/18, e cila u mbajt në Fakultetin e Studimeve Islame, organizuar nga dekani i këtij fakulteti, prof. dr. Fahrush Rexhepi

Dje më 2 tetor 2017 ka nisur punimet Programi Njohës me Fenë dhe Bashkësinë Islame i Departamentit për Arsim i Këshillit të Bashkësisë Islame Ferizaj.

Gjatë kësaj vizite, Myftiu Tërnava inspektoi restaurimet që po bëhen ne disa objekte të KBI Gjakovë si: Medresenë e Vogël, konviktin, xhamitë Mulla Jusuf, Kusar, Sefë dhe bibliotekën e xhamisë Sylejman Hadim Aga.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, sikundër edhe viteve të mëparshme, edhe këtë vit vazhdon traditën e tubimit dhe therjes së kurbaneve për nevojat e nxënësve të Medresesë dhe besimtarëve tanë me gjendje të rëndë materiale

Kërcënimet me vdekje i udhëheqësve të shtetit, BIK dhe Komunës së Prishtinës përmes grafiteve është akt i papranueshëm dhe i dënueshëm për shoqëritë normale

Drejtoria për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës organizoi takim me mërgatën tonë në ambientet e Medresesë Alaudin

Në xhaminë e fshatit Sibofc të Podujevës në prezencë të autoriteteve të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, drejtori i Medresesë së Mesme “Alauddin” në Prishtinë Jakup ef. Çunaku,profesor, përfaqësues të KBI të Podujevës e shumë xhematlinjëve u zhvillua duaja e hatmes

Në xhaminë e fshatit Sibofc të Podujevës në prezencë të autoriteteve të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, drejtori i Medresesë së Mesme “Alauddin” në Prishtinë Jakup ef. Çunaku, profesor, përfaqësues të KBI të Podujevës e shumë xhematlinjëve u zhvillua duaja e hatmes .

Pas një pune të palodhshme 6 mujore të imamve dhe këshillave të Bashkësive Islame në organizimin dhe mbajtjen e garave ne nivele lokale edhe këtë vit ashtu siç edhe është bërë tradite të shtunën me datë 15.07.2017 Departamenti i të rinjve në bashkëpunim me zyrën e Kryeimamit dhe departamentin e gruas në ambientin e Medresesë së mesme “Alauddin” në Prishtinë organizuan për herë te VII-të me radhe garat e njohurive fetare në nivel shtetërorë.

Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava priti në takim përfaqësuesin e ambasadës së Emirateve të Bashkuara Arabe në Mal të Zi z.Ibrahim el Alevi

Dje Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtorë ishte për vizitë në Gjakovë.

Sot, në moshën 72 vjeçare ka ndërruar jetë imami veteran i Gjakovës, mulla Bedri ef. Kida.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, me rastin e Natës së Madhe të Bedrit, shtroi iftar tradicional për strukturat drejtuese të Këshillave vendorë dhe institucionet e BIRK-ut

Në vazhdën e aktiviteteve të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës (BIRK) të “Ramazanit 2017” të kryesuar nga myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava ekipi i Ramazanit qëndroi dje në rajonin e Prizrenit ku u shtrua iftar tradicional për administratën dhe imamët e Këshillave të Prizrenit, Suharekës, Gjakovës, Rahovecit dhe Malishevës.

Njoftohet opinioni e gjerë se dje pas namazit të drekës ka ndërruar jetë hoxha, profesori dhe dijetari i njohur islam, Mahmud Arnauti i biri i dijetarit Abdulkadër Arnautit, të njohur në lëmin e hadithit në tokat arabe e më gjerë.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës në kuadër të muajit të Ramazanit ndihmon myftininë e Pukës me 200 pako ushqimore për 200 familje skamnore dhe ka shtruar tre iftare me nga 100 persona me gjithsejtë 300 persona në qytetin e Pukës dhe Fusharrëz.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, në bashkëpunim me Ambasadën e Emirateve të Bashkuara Arabe në Podgoricë, ka shtruar iftar për imamët e Këshillave të rajonit të Prishtinës dhe Mitrovicës (KBI të Prishtinës, Obiliqit, Fushë Kosovës, Lipjanit, Vushtrrisë, Podujevës, Drenasit, Skenderajt dhe Mitrovicës. Në këtë iftar morën pjesë 350 persona, i pranishëm qe edhe vetë Myftiu i Kosovës, Naim ef. Tërnava me bashkëpunëtorë, si dhe drejtuesit e Këshillave vendorë.

Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef.Tërnava, në ambientet e Medresesë Alauddin takoi sot kryetarët, kryeimamët, sekretarët dhe arkëtarët e Këshillave të Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës

Video

Ka filluar mësim-besimi fetarë në rreth 20 xhami të qytetit dhe të fshatrave të Gjakovës

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!