Aktualitete

Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë njofton se Kryesia e Bashkësisë Islame e Republikës së Kosovës në mbledhjen e mbajtur më 01.03.2016 ka bërë certifikimin e zgjedhjeve për anëtarë të Këshillit të Bashkësisë Islamë në Gjakovë për mandatin 2016-2020 në këtë përbërje:

Prijësit fetarë të vendit, ata të Bashkësisë Islame të Kosovës, të Kishës Katolike dhe të Kishës Protestante kanë dalë sot në një konferencë të përbashkët për media me anë të së cilës kanë ftuar spektrin politik që të ulen në një tryezë dhe të gjejnë një zgjidhje për tejkalim të situatës

Më 3 shkurt, në selinë e Kryesisë së Bashkesisë Islame të Kosovës, myftiu Naim ef. Tërnava ka pritur një delegacion të Fondit Global për Angazhim të Komunitetit dhe Rimëkëmbjes (GCERF), me seli në Gjenevë, të kryesur nga Dr. Khalid Koser, MBE, drejtor ekzekutiv.

Gjetja e eksplozivit në ambientet e xhamisë së Drenasit, ditën e premte në kohën e namazit të xhumasë, kur prania e besimtarëve është më e madhe se çdo ditë tjetër, paraqet një akt të papranueshëm dhe me elemente që qojnë në akte terroriste e që për qëllim kanë futjen e frikës, ushtrimin e dhunës, terrorit e shkatërrimit.

Bashkësia Islame e Kosovës, në bashkëpunim me UNFPA-në, Zyra në Prishtinë, organizuan seminarin me temën: “Roli i Islamit në parandalimin e dhunës me bazë gjinore”

Mbrëmë, në mejtepin e lagjes Haxhi Ymer në Gjakovë, pas faljes se namazit te akshamit, u mbajt ligjëratë me temën: "Kur'ani dhe te rinjtë", ku ligjërues ishte Mr. Valon ef.Myrta

Dje në Prishtinë në Xhaminë e Madhe pas namazit të drekës u organizua manifestimi përmbyllës me rastin e muajit të lindjes së pejgamberit Muhamedit a.s. apo siç njihet tek ne muaji i Mevludit

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Kosovës në mbledhjen e mbajtur sot (24 dhjetor 2015), të cilën e kryesoi Ajni ef. Sinani-kryetar

Nesër, më 17 dhjetor 2015, Fakulteti i Studimeve Islame në Prishtinë organizon Konferencën Dorëshkrimet dhe veprat e botuara në periudhën osmane (në Bibliotekën e FSI-së).

Kryesia e Bashkërisë Islame të Kosovës ka bërë promovimin e veprës "Ligjërime për fenë dhe atdheun I-II" të Myftiut Naim ef. Tërnava. Në promovim qenë të pranishëm një numër i konsiderueshëm i dashamirësve të librit nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Mali i Zi që e bënë më madhështor dhe më kuptimplotë këtë aktivitet.

Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës organizon sot promovimin e veprës "Ligjërime për fenë e atdheun I-II" të myftiut Naim ef. Tërnava

Sot, Myftiu i Kosovës Mr.Naim Tërnava bashkë me këshilltarët e tij, dr. Islam Hasani dhe Vedat Sahiti vizituan Këshillin e Bashkësisë Islamë Gjakovë

Në Mekë u zhvilluan garat internacionale të Kuranit të tridhjetë e shtatat me radhë në katër kategori: Hifzi i tërë Kur’anit me tefsir, Hifzi i tërë Kur’anit, Hifzi i gjysmës së Kur’anit dhe Hifzi i pesë xhuzeve të Kur’anit

Ditën e diele, më dt. 01.11.2015. ora 13:00, në Xhaminë e Re, Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë organizoi ligjëratë fetare, enkas për femra, me temën “Roli i femrës muslimane në shoqëri”, ku ligjëruese ishte Mr. Violeta Smajlaj-Myrta.

Departamenti i të Rinjve i BIK-ut qe pjesëmarrës në seminarin treditor të mbajtur në Prevallë- Prizren (30 tetor - 01 nëntor 2015), të organizuar nga Organizata Gjermane “Konrad Adenauer” Stiftung dhe “JEF Kosova”, me temën “Marrëdhëniet mes komuniteteve fetare dhe shtetit” - “ Të rinjtë me interesa dhe vlera të njëjta”.

Me rastin e Vitit të Ri të kalendarit islam Hixhri 1437, mbrëmë nga ora 16:00 në sallën e teatrit të Qendrës Tregtare “Nertili”, Këshilli i Bashkësisë Islame Gjakovë organizoi tribunë fetare me temën “Hixhreti dhe vlera tek umeti islam”, ku ligjërues ishte Prof.Mr. Jakup Çunaku.

Me ftesë të Qendrës Islame Shqiptare të Lozanës (Zvicër), dhe kryetarit të saj, z. Fehim Abazit, drejtori për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, Ekrem ef. Simnica, i shoqëruar nga këshilltari i Kryesisë, Vedat ef. Sahiti, morën pjesë në tribunën familjare të organizuar enkas për bashkëkombësit tanë që jetojnë në Lozanë të Zvicrës, e cila u mbajt me datë 10 tetor 2015.

Organizuar nga organizata ndërkombëtare "Church & Peace", që kësaj radhe kishte zgjedhur Kosovën për ta mbajtur kongresin e tyre vjetor, sekretari i përgjithshëm i Bashkësisë Islame të Kosovës, Resul ef. Rexhepi, i shoqëruar nga këshilltari i Kryesisë së BIK-ut, Vedat ef. Sahiti, të enjten, më 08 tetor 2015, morën pjesë në takimin ndërfetar me temën "Religjioni dhe Paqja", ku ishin të ftuar përfaqësuesit e bashkësive fetare tradicionale të Kosovës dhe një numër i madh mysafirësh të tjerë, si dhe përfaqësues të bashkësive fetare nga shtete të ndryshme të botës.

Sot, Kryetari i Këshillit të Bashkësisë Islame Gjakovë, Ahmet ef. Hoxha, së bashku me anëtarët e Këshillit, priti në një takim qiftin bashkëshortor Kani dhe Sadushe Latifi, të cilët i dhuruan KBIGJ-së, një donacion në vlerë prej 70.000 euro.

Pas fazës së pastrimit që janë bërë në ambientet e Medresesë së Vogël në Gjakovë dhe objektit të Bibliotekës në kompleksin “Xhamia e Hadum Agës”, në Çarshinë e Madhe, tashmë kanë filluar punimet në restaurimin dhe ristrukturimit e këtyre dy objekteve të vjetra të trashëgimisë kulturo-fetare.

Video

APEL PËR NDIHMË për familjen 6 anëtarëshe nga Demjani, Gjakovë

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!