Aktualitete

Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava po qëndron në Emiratet e Bashkuara Arabe, ku po zhvillon takime me personalitetet e këtij shteti.

Nën organizimin e Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës dhe të DIYANET-it të Turqisë, të mërkurën me datë 19 prill 2017, në sallën e konferencave në Fakultetin e Studimeve Islame u mbajt manifestimi i javës së ditëlindjes së Muhamedit a.s. Në këtë ngjarje morën pjesë myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava, ambasadorja e Turqisë në Kosovë, Kivilcim Kiliç, dekani i FSI-së, prof.dr. Fahrush Rexhepi, përfaqësuesi nga DIYANETI, z. Mustafa Bodur, komandanti i KFOR-it turk, si dhe personalitete të jetës fetare e kulturore të vendit.

Studenti nga Kosova Egzon Ibrahimi cili po studion në Universitetin Al Az’har i deleguar nga Bashkësia Islame e Republikës së Kosovës, përfaqësoi shtetin e Kosovës në garat ndërkombëtare të leximit dhe këndimit të e Kuranit që po mbahen në Kuvajt.

Sulmi në xhaminë e Llabjanit dëmton seriozisht përpjekjet e komuniteteve fetare për krijimin e mirëbesimit ndërfetar e ndëretnik

Gratë e komunitetit fetar nga Bashkësia Islame e Kosovës, përfaqësueset e Kishës Katolike, Bashkësisë Hebraike dhe zyrtarëve komunal vizituan qytezën e lashtë të Janjevës, e cila njihet për llojllojshmërinë e saj etnike, fetare dhe kulturore.

Në kuadër të përpjekjeve dhe përkushtimit të Bashkësisë Islame të Kosovës për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore Islame në Kosovë javën e kaluar, për vizitë pune, qëndroi një delegacion nga Drejtoria e Përgjithshme e Vakfeve të Turqisë të kryesuar nga shefi i sektorit të Monumenteve z.Suat Faruk Giray me bashkëpunëtorë

Më 03 prill në xhaminë “Isa Beu” në Berlin u mbajt tribuna fetare me temë “Adhurimi dhe personaliteti i besimtarit”. Në këtë tribunë merr pjesë edhe drejtori i Diasporës në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës ( BIRK) mr.Ekrem ef. Simnica i cili mbajti një edhe një ligjëratë para të pranishmëve

Zyra e Bashkimit Europian në Kosovë në bashkëpunime UNDP-ë në bibliotekën kombëtare të Kosovës kanë organizuar konferencën rajonale me temën “Angazhimi i komunitetit dhe ndërtimi i paqes në mbrojtjen e trashëgimisë kulturore”

Në bashkepunim me Organizaten për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) misioni në Kosovë dhe Kolegjin AAB në Prishtinë përfaqesusesi i Bashkësisë Islame të Kosovës Këshilltari i Myftiut Vedat ef. Sahiti mbajti ligjeratë për “Promovimin e dialogut ndërfetar dhe ndëretnik si dhe ndërtimin e tolerancës duke përfshirë të rinjët”,ku ishin të pranishëm profesor e mbi 60 student pjesëmarrës të kolegjit AAB të cilët më pas kanë pasur mundësi të adresojnë pyetje të ndryshme tek përfaqesuesit e bashkësive fetare në vend.

Myftiu Tërnava merr pjesë në Konferencë ndërkombëtare“Rrymat ideologjike ndërmjet lirisë së shprehjes dhe bazamenteve të sheriatit (ligjit islam)”, që po mbahet në Meke

Organizuar nga Kryesia e e Bashkësisë Islame e Republikës së Kosovës ( BIRK) dhe Ligës së Botës Islame, (WML) në Prishtinë është mbajtur konferenca shkencore ‘Myslimanët shqiptarë të Ballkanit”

Një delegacion i nivelit më të lartë të Ligës së Botës Islame, të kryesuar nga sekretari i Përgjithshëm, Muhamed bin Abdulkerim al Isa, të premten arriti në Kosovë, ku në aeroportin “Adem Jashari” u prit nga Myftiu i Republikës së Kosovës, Naim ef. Tërnava dhe bashkëpunëtorët e tij.

Myftiu i Republikës së Kosovës i shoqëruar nga drejtori i diasporës Ekrem ef. Simnica nga data 4 – 6 mars 2016 zhvilloi një vizitë në Zvicër ku mori pjesë në manifestimin e 25 vjetorin e themelimit të Xhamisë së Shqiptarëve el-Hidaje në Sangalen.

Myftiu i Republikës së Kosovës mr.Naim ef.Tërnava mori pjesë në konferencën shkencore me temë “25 vite Drita Islame” me rastin shënimin e 25 vjetorit të themelimit të revistës Drita Islame

Myftiu i Republikës së Kosovës, mr. Naim ef. Tërnava, merr pjesë në festimin e Ditës Kombëtare të Kuvajtit, në Tiranë

Myftiu i Republikës së Kosovës Naim ef. Tërnava sot priti në takim Dr. Mohamed Elsanousi, drejtor i “Rrjetit të Liderëve fetarë dhe tradicional për paqe” me seli në Washington D C.

Kuvendi i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës në mbledhjen e mbajtur me dt. 29 dhjetor 2016, të cilën e kryesoi dr.Ajni ef. Sinani-kryetar, në rend dite pati shqyrtimin dhe miratimin e Projektbuxhetit të Kryesisë së Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës për vitin 2017.

Dje me datë 27.12.2016, u bë ceremonia e shpërndarjes së 30 diplomave për nivelin Baçelor të studentëve të Fakultetit të Studimeve Islame.

Myftiu i Republikës së Kosovës mr. Naim ef.Tërnava u prit sot në departamentin për çështje fetare në qeverinë e Dubait, nga drejtori gjeneral.dr. Hamad Al Shejbani

Sot në në kryeqytetin e Emirateve të Bashkuara Arabe, Abu Dhabi, ka filluar punimet Forumi për Promovimin e Paqes në Shoqëri Myslimane

Video

Fjalimi i drejtorit të Institutit për Hulumtime dhe Studime Islame, Sabri ef. Bajgora me rastin e përurimit të këtij Instituti

Na ndiqni

Lexoni lajmet më të fundit nga rrjetet tona sociale!